Ülkenin birinde uzun yıllardır, erkekler tarafından yönetilen şehrin, artık bir kadın başkan tarafından yönetilmesine, karar verilmiş.

“Erkek başkan artık yaşlandı, genç bir başkan bulalım ve bu başkan aynı zamanda kadın olsun” demişler.

Yönetim toplanmış ve bu konuda görüş birliğine varılmış. Başkanlık yapmasını istedikleri kadının adaylığı açıklanmış. Buraya kadar her şey normal seyrinde ilerlemiş. Aday, açıklanır açıklanmaz, kızılca kıyamet yerinden kopmuş…

-“Biz erkek başkandan memnunuz, tekrar erkek başkan isteriz” diye. İsyan çıkmış, halk arasında.

Ve üstelik bu kıyameti koparan kimlermiş biliyor musunuz? Evin içindekiler. Yani bu ülkenin kendi halkı. Sebep olarak aday gösterilen kişinin kadın olması ve çok fazla tanınmamasıymış.

-“Kadın ne anlar başkanlıktan ” diye homurdanmalar başlamış.

Bu homurdanmalar sokaklara taşmış ve bu kararı veren yönetim binasının önünde “ıslık” çalarak isyan ederken bulmuşlar kendilerini. Islık çalmayı çok seviyorlarmış ve şarkıları bile varmış.

Bütün bu olup bitenler karşısında Kadın aday çok asil bir tavır sergilemiş ve tepkileri sükûnetle takip etmiş.

Halk; Kadın adayın yerine erkek aday açıklanana kadar ıslık çalacaklarını söylemişler. Öyle ki her geçen gün ıslık çalanların sayısı artmış. Sonunda ıslık çalmalar işe yaramış. Yönetim bu konuyla ilgili olarak hemen bir toplantı tertip etmiş.

Adaylığın bir erkeğe verilmesi konusunda bir dizi görüşmeler, toplantılar düzenlenmiş.

Yönetim; “Aday mutlaka değiştirilmeli hem de ivedi bir şekilde” diye karar almış.

Sonunda yönetimdekiler kadının adaylığının yerini bir erkeğe bırakmanın daha doğru olacağına karar vermişler. Genç bir erkek aday bulunmuş. Başlamışlar harıl harıl çalışmaya. Bu arada halk yönetimden gelecek haberleri dört gözle, dört kulakla bekliyorlarmış. Kadının adaylığının elinden alındığını, yerine erkek bir adayın getirildiği haberini alır almaz başmışlar “ıslık” çalmaya ve sevinç naraları atmaya.

Üstelik yönetim ülke genelinde çağdaş, demokrat, cinsiyet ayırımı yapmayan olarak bilinirmiş. Ama ne olmuş da bu halk bir kadın adaya bu kadar tepki göstermiş kimseler anlayamamış.

Gelelim “Karaman’ın koyunu sonra çıkar oyunu” misali yerine atanan erkek adaya. Bu aday geçmişte yönetim tüzüğüne çok da uygun olmayan şeyler yapmış. Boşa gitti o kadar feryat figan, arkasından sevinmeler, ıslıklar kimin için çalındı? Hüsran, kahretsin olamaz, diye halk dizini dövmeye başlamış. Seçimlerin yapılmasına çok da az bir zaman kalmış ve bu şehirde başka başkan olacak bir aday bulunamamış. Gidelim kadın adayın kapısında ıslık çalalım, ondan özür dileyelim, demişler. Ve gitmişler kadın adayın kapısına.

Hikâyenin sonunda kadın her şeye rağmen başkanlık adaylığını tekrar kabul etmiş halk da yaptıklarından bin kere pişman olmuş.

Eminim anlamışsınızdır, bu hikayemizin nerede geçtiğini.

Şimdi gelelim Aksu’muza.
Bilindiği gibi bugünlerde bütün partiler meclis üyesi sıralamasını yapmak için var güçleri ile çalışıyorlar. Bunlardan biri de AK Parti Aksu İlçe Teşkilatı. Hatta iki gün önce bazı listeler kamuoyuna sunuldu. Bu listeye tepki gösterenler oldu. AK Parti’nin kendi iç meselesi olduğu için listenin tamamını irdelemeyeceğim. Ama ilk etapta gözüme çarpan bir ayrıntıya da kayıtsız kalamayacağım.
Listede, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsevim Bilgiç Yavuz’un kimine göre 8, kimine göre 11’inci sırada yer aldığı iddia ediliyor.
Şayet bu iddia doğru ise Partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, genel olarak tüm ilçe teşkilatlarında olmasını öngördüğü yüzde 30 kadın kotasına rağmen, meclis üyesi listesinde bulunan bir tek kadının orta sıralarda yer almasını, listeyi hazırlayanlara hiç yakıştıramadım.
Hele ki, bu hanımefendi uzun bir süre İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini layıkı ile yerine getirmiş, ev ev, mahalle mahalle dolaşarak partisini herkesime sevdirmiş, binlerce hanımefendiyi üye yaparak partisine kazandırmış.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sevgi koşan 2014-02-14 19:28:30

aksuda bir bayan seçmen olarak yazınız için sizi kutluyorum.maalesef ki aksu bayanlara tanınan haklar konusunda çok geri kalmış bir ilçe.akp teşkilatının listesinde de tek bayan adayı en son sıralara atmaları bunun en büyük göstergesi.uzun yıllardır görevde olan gülsevim hanıma bu sıralamayı layık görenlere sesleniyorum.bu sıralama ne gülsevim hanıma yakıstı ne de başbakanımızın kadınlarımıza vermiş olduğu öneme yakıştı..

Avatar
arif akın 2014-02-14 19:39:36

ak parti aksuda yaptığı bu aday listesiyle secimi bastan kaybeder. gülsevim abla gibi emek veren bir cok kisiyi en basından kaybetti. secim zamanı ak partiyi hatırlayan zihniyetleri listelerine soktular. sonuclarına da katlanırlar

Avatar
hakkı altın 2014-02-14 20:20:34

kadınlar artık hür iradesi ile oy kullanıyor.artık kocalarının söylediği partiye oy vermiyor.bu esnada kadın kollarının önemi büyük.gülsevim hanımla aynı partiden değilim.ama keske benim partimde de bu kadar calıskan bir kadın olsaydı.aksu da ön plana cıkmıs bir isim.hakkını vermek gerekirdi

Avatar
hatice ç. 2014-02-14 20:23:34

aksuda kadınlar sizin bu küçücük yazınızda bari yer bulabildiyse ne mutlu bizlere.sonunua kadar haklısınız

Avatar
SECMEN 2014-02-15 10:51:41

halil sain bu listeyle ancak aksu da muhtar olur,yapmiş bi liste başlamiş istifalar, daha çok oy kaybeder,

Avatar
HASAN 2014-02-15 10:54:40

sayin halil başkan efendi, hani başbakanin kadinlara verdigi önem, sen başta sinifta kalmişin seçimi kazansan ne fayda kazanmasan ne fayda,önce kafani bi sosyallestir bakalim,belki o zaman bayanlarin oylarini kazanirsin,

Avatar
//eSRA// 2014-02-15 10:58:45

biz kadinlar bu kadar degersiz miyiz. yazik çokkk yazikkkkkk

Avatar
aksu74 2014-02-15 13:51:00

akp teskilatının listesine hic sasırmadım. kazanacakları secimi kendi elleriyle kaybettiler. artık hic üzülmesinler