Geçtiğimiz günlerde genel kurulunu yapan Aksu Girişimci İş Adamları Derneği’nin (AKGİAD) yakaladığı sinerji herkesin dikkatini çekmiştir umarız. Genel kurulda güven tazelemekle kalmayıp, yönetim kurulunda bazı “Küçük dokunuşlar”la değişikliğe giden AKGİAD Başkanı Mustafa Altıntaş ve yeni yönetim kurulu üyeleri, “5 Çayı”nda konuğumuz oldu.

AKSU’NUN HEDEFLERİ
Güney Haberci Aksu Gazetesi ve ilçemizin ilk ekonomi dergi Markaksu’nun konuğu olan Başkan Altıntaş ve yönetim kurulu üyelerine, Aksulu işadamlarının 2023 vizyonunu sorduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılına, ülke olarak yepyeni bir vizyonla girmek istiyoruz. Peki, Aksu’nun iş dünyasının beklentileri nelerdir?

İÇTENLİKLİ YANITLAR
Sorumuzu içtenlikle yanıtlayan Aksu ekonomisinin kurmayları, imar sorunları aşmış, tarımda teknolojik yatırımlarını gerçekleştirmiş, ulaşım altyapısını tümüyle çözüme kavuşturmuş bir ilçeye kavuşmak istediklerini kaydettiler. AKGİAD yöneticilerinin sorumuza verdikleri yanıtları sizlerle paylaşıyoruz. Umarız sizlerin de katılacağınız çok şey olacaktır…

MUSTAFA ALTINTAŞ (BAŞKAN): Aksu turizm, tarım, ticaret, sanayi ve eğitim alanlarında gelişme sağlamak için bütün imkanlara sahip. Örneğin, bizim bölgemizde fakülte ve yüksek okullar neden yok? İş dünyası olarak yıllardır bu konuyu dile getiriyoruz. Aksu’nun bir eğitim şehri olmasını istiyorum. Ayrıca, turizm bölgesine dik bağlantı yollarının açılmasından yanayım. Kentimizin turizmle bütünleşmesi, önümüzdeki yıllarda kesinlikle sağlanmalıdır.

ALİ ORMANCIOĞLU (BAŞKAN YARDIMCISI): Tarım bölgesi ile turizm bölgesinin ayrıldığı, kent merkezinin belirlendiği ve bunların birbirine karışmadığı bir Aksu’yu görmek istiyorum. Tarımın yapıldığı bölgeler çok iyi korunmalıdır. Kent merkezinin düzenlenmesinin yanı sıra, alt yapı sorunlarının da tümüyle ortadan kaldırılması gerekiyor. Perge’ye ve Kundu’ya gelen on binlerce turistten Aksu yararlanamıyor. Bu konuya da bir çözüm mutlaka bulunmalıdır.

İSMAİL BİÇER (YÖN.KUR. ÜYESİ): Aksu’nun dünya şartlarında gelişmiş, kendisini yenileyen, sosyal ve kültürel olarak atılım içine girmiş bir ilçe olması benim en büyük dileğimdir. Tarım alanlarında modern ve bilimsel tekniklerin yerleşmiş olmasını da çok arzu ediyorum. Gençlerimizin okuyan ve kültürlü kişiler olmasını da çok istiyorum. Tarımdaki tecrübelerimizi modern yöntemlerle buluşturursak çok daha ileri bir seviyeye ulaşacağımıza inanıyorum.

DURAN CELBİŞ (YÖN.KUR. ÜYESİ): Planlamalar zamanında biterse, 6-7 yıl sonraki görünüm çok değişik olacaktır. Eğer hedeflere ulaşırsak, 2023’te bir mega kente dönüşebiliriz. Gayrimenkul dünyasını iyi tanıyan bir isim olarak rahatlıkla ifade ederim ki, hepimizde var olduğuna inandığım Aksu sevgisini uygulamaya dökersek, yakın gelecekte çok daha farklı bir kent fotoğrafı ile karşılaşabiliriz. Elbette bunun için her işin çok ciddi tutulması da gerekiyor.

AHMET ÇAĞLAR (YÖN.KUR. ÜYESİ): Antalya’nın diğer ilçelerine baktığımızda, Aksu’nun konum olarak en değerli yerde olduğunu görürüz. Bir tarafı doğuya, bir tarafı batıya, bir tarafı da kuzeye gidiyor. Güneyi denizle buluşuyor. Ulaşım hatlarının tam ortasında bulunuyoruz. Aksu’nun çağdaş bir şehir olmasının önünde hiçbir engel bulunmuyor. Konyaaltı gibi bir ilçe görünüme kavuşmak bizim de hakkımızdır. Bunun için hepimize büyük görevler düşmektedir.

HÜSNÜ SEVER (YÖN.KUR. ÜYESİ):
2023 vizyonunda, çukursuz ve sivrisinekleri olmayan bir Aksu istiyorum. Kaldırımları olan bir kent hayal ediyorum. Çünkü, buraya ilk taşındığımız zaman aylardan Aralık’tı. Etrafta sivrisinek gördüm ve çok şaşırdım. İlçenin en önemli merkezlerinde bile çukurlar bulunmakta. Bu kötü görünüme bir an önce son vermeliyiz. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, dışarıdan gelen konuklar için hiç de güzel bir fotoğraf sunamıyoruz.

İBRAHİM KARCI (YÖN.KUR. ÜYESİ): Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, turizm ve tarımdaki olanaklarını çok iyi değerlendiren bir Aksu hayal ediyorum. Bizim ilçemiz çok farklı alanlarda ekonomik faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği bir kenttir. Yeter ki bunu içtenlikle isteyelim ve projelerimizi kararlılıkla uygulamaya koyabilelim. Belirttiğim gibi, olanaklarımız çok fazla. Fakat bu olanakların, planlı bir şekilde geleceğe taşınması gerekmektedir.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.