Bir işi başarmanız için önce inanmanız gerekiyor.

14 Ağustos 2001’de kurulan, 3 Kasım 2002’de girdiği ilk seçimden zaferle çıkan AK Parti, Pazar günü gerçekleşen ve yeni sistem olan Cumhurbaşkanlığı ile milletvekili seçimlerinde büyük bir başarı kazanarak, adını Türk siyaset tarihine altın harflerle yazdırdı. 

Yani 14 Ağustos 2001’den bu yana kurulan 13 sandıktan zaferle çıkmayı başardı. 6 genel seçimin yanı sıra, 3 yerel seçimde, seçmen AK Parti’yi tercih etti. Ayrıca 3 referandum ve iki Cumhurbaşkanlığı seçiminde hedefe ulaşan AK Parti, bu süreçte bünyesinden 2 Cumhurbaşkanı, 6 Meclis Başkanı ve 4 Başbakan çıkardı. Bu başarı kolay kolay ortaya çıkmadı. Bu başarının altında inanç ve sonrası ortaya konulan azimli bir çalışma var.

AK Parti, kuruluşundan bu yana geçen 16 yılda ve iktidardaki 15 yılında pek çok badire atlattı.

Yılmadan usanmadan bu badirelerin üstesinden gelmeyi bir bir başardı.

Teşkilatların en alt bireyinden tutunda en üst düzey yöneticileri, seçimlerin ertesi günü tekrar seçim olacakmış gibi saha çalışmasını hiç bırakmadı. Birebir vatandaşlarla dirsek temasına girdi. Birçok tepkiyle karşılaşsalar bile, bu tepkiler teşkilat mensuplarına adeta kamçı oldu ve daha fazla özveriyle çalışmalarına neden oldu.

Hatta öyle bir yola girildi ki, hiç kimsenin cesaret edemediği Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni içeren referandumu ortaya koydu. Halk bilmediği bu değişimi kabul ederek onay verdi. Halbuki çok zordur yılların alışkanlığı olan bir yapıyı değiştirmek. Aslında attığı bu adımla hiç zorlanmadan kazanacağı seçimleri adeta zora soktu. Çünkü daha önceki parlamenter seçimlerde hepimizin bildiği gibi 50+1’lik baraj sorunu yoktu. Yani başka bir değişle zoru tercih ederek, başarı çıtasını yükseltti.

İşte bu inancın zaferidir.

AK Parti camiası inandı ve zoru başardı. 24 Haziran Pazara günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde büyük başarı göstererek Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin  ilk başkanı yaptı. Bu sonuç ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.