Aday adaylıkları açıklanan herkes başkan. Ziyarete gittikleri yerlerde “başkanım” diye karşılanıyorlar. Tabi aday adayları da buna ne kadar inanıyorlar bilemeyiz ama bunun havası bile bu atmosferi yaşamaya değer gibi görünüyor.

Hazır fırsat varken kimin niyeti ve hevesi varsa bence bu dönem medeni cesaretini kullanıp piyasaya çıkmalı, boy göstermeli. Hayatınız da belki bir kere yaşayacağınız bu keyfi erteletmeyin derim. Sonra keşke dememek için bunu yapmalısınız.

Partiniz tarafından aday gösterilemezseniz bile bu sizin için bir deneyim olur. O süreç içerisinde neler yaşanıyor, hangi görüşmeler yapılıyor, hangi yollar izleniyor öğrenmiş olursunuz. Her beş yılda bir yapılan seçimlere sizde önceden kendinizi hazırlamış olursunuz ve tecrübe kazanmış olursunuz. Özellikle gençler, gençler bu konuda cesur adımlar atmalı, çünkü ilerleyen yıllarda bu kenti sizler yöneteceksiniz.

Tabi bayanları da bu konuda yüreklendirebilmeliyiz. Kadını ve erkeği eşit yaradan Yüce Rabbim bu eşitliği dünya yüzüne sağlayarak göndermişse siyasette de bu eşitlik sağlanmalı diye düşünüyorum.

Türklerin dünya yüzündeki ilk yönetim şekli kadın ile erkeğin aynı şartlarda yer aldığı düzendi. Yani kadınların “hatun” erkeklerin “hakan” olarak görev aldığı başarılı devlet yönetim şekli zaman içerisinde asimile olduğundan başarısız yönetim şeklini almıştır. Tarihi bilgilere çok girmek istemiyorum, bu güne bakarak hareket edersek ben her partinin en az 3 tane bayan aday adayını tamamladıktan sonra adaylık açıklamasında bulunmalarını isterim. Tabi burada partilerin kadın kolları başkanlarına çok iş düşmektedir. Kadın kolları başkan ve üyeleri bayanların aday adaylıkları konusunda sıkı çalışmalar içerisine girebilmelidirler.

Aday adayları tek tek ortaya çıkarken siyasi hedefi olan kişiler kendilerini halka tanıtmanın ve yeterince halkla iç içe olmanın derdine düşmüş durumdalar haklı olarak. Çok zaman gibi gözükse de insanların hafızalarında kalma adına aday adayları, sınavlarını başarıyla geçmeye çalışmaktalar. Okul da bile bir üst sınıfa geçebilmeniz için bir dönem yani dokuz ay boyunca emek sarf etmeniz gerekiyor.

Önümüz Ramazan Bayramı ardından Kurban Bayramı geliyor. Her ne kadar partiler adaylarını Ramazan Bayramı sonrası açıklayacaklarını dile getirseler de “İki bayram arası düğün olmaz” geleneğine inanılan bir toplum da yaşadığımızdan dolayı, aday adaylarına biraz daha zaman tanımak adına Kurban Bayramı sonrasın da açıklama yapılacağı konusunda mesaj verir gibiler.

Her ne zaman olursa olsun, tabi her şeyin hayırlısı olsun. Ama bayan aday adaysız olmasın diye düşünüyorum. En azından her partinin en az iki bayan meclis üyesi olsun.
Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum, huzurlu, mutlu ve gülümseten bir bayram diliyorum. İyi bayramlar..
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.