Geçen hafta ikinci kitabını imzaladı Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan. Kitabın adı “Üzümünü yemeden Bağını sor.” Kitabın arka kapağındaki yazı kitabı mutlaka okumamız ve başucu kitabı olarak yaşantımızın bir parçası haline getirmemizin ince mesajını da veriyor.
Kitabın tamamını sizinle paylaşma şansım yok sadece özet sayfasını paylaşmak istiyorum. Artık kitabın tamamını okumak da size kalıyor. Hayat yayınlarından çıkmış bu kitabın özetinde şunlar yazıyor.
“Günümüzde Müslümanların çoğu, sorgusuz sualsiz her önüne geleni yiyen bir topluma dönüşmüştür. Burada önemli olan nokta, yeme içme meselesini önemseyip önemsemediğimizdir. Hem sağlıklı yaşayabilmek hem de iyi işler yapabilmek için neyi, ne kadar, ne zaman, ne ile yiyebileceğimizi öğrenmemiz gerekiyor.
- Temiz bir fıtratla yaratılan insan daha sonra niçin bozuluyor?

- İnsan neden isyancı, bozguncu, zalim ve nankör oluyor?

- Bedene şekil veren yiyecekler ahlâk ve karakterimize etki eder mi?

Eğer günde sekiz saat uyuduğunuz halde kendinizi hâlâ yorgun hissediyorsanız, bedensel ve zihinsel işleriniz sizi çabucak yoruyorsa, hafıza ve düşüncelerinizde bir eksiklik görüyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız” diyor.
Bir diğer paylaşmak istediğim konu, 2015’in psikolojik almanağı. Doktor Başak Demiriz, Hürriyet Kelebek’te ki yazısında 2015 yılında en sık karşılaşılan psikolojik sorunlardan bahsetmiş. Psikolog araştırmasında çocuklar da ve gençlerde öfke patlamaları, yetişkinlerde aşırı stres ve evliliklerde huzursuzlukların boy gösterdiğini dile getirmiş.
“Günlük aktivitelerinizin içine günde sadece 1 tane iyi hissettiren, sağlıklı bir aktivite eklediğinizde her şey değişir, seçtiğiniz aktivite, sizin mutlu eden günlük kısır döngü içinden çıkışınızın anahtarıdır” diyor.
Depresyon, kaygı bozuklukları, 40 yaş sendromu, erteleme alışkanlıkları, gibi hepimizin ortak sorunlarını, sorunların altında yatan nedenleri, 2016 ve gelecek yıllarda bütün bunlarla baş edebilmenin cevap anahtarlarını okuyucuları ile paylaşmış. Yazının devamını Hürriyet Kelebek’ten takip edebilirsiniz.

İki bilimsel araştırma ve ikisinin de temelinde yatan sorunları ele alıp çözüm üreten ve insanlara yardımcı olmaya çalışan bu iki başarılı çalışmayı kutluyoruz.

Ve yazımı güzel bir sözle noktalamak istiyorum.
Yapabildiğimiz her şeyi yapsaydık, buna kendimiz bile şaşardık. Thomas Edison
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.