Şimdi bahsedeceğim ihtiras fırtınası, yönetmenliğini Halit Refiğ'in yaptığı, senaryosu Nezihe Araz'a ait olan, başrollerini Gülşen Bubikoğlu, Zuhal Olcay, Cihan Ünal gibi isimlerin paylaştığı, 83 yapımı sinema filmine ait değil.
Bu ihtiras fırtınası yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerde yaşanan tablonun göstergesi.

Bilindiği gibi 30 Mart yerel seçimlerine 1 aylık süre kaldı. Kentle ilgili hayati kararlar alacak belediye meclislerinde görev yapacak isimler ve sıralamaları açıklandı. Bundan dolayı bir haftadır ortalık toz duman.
Yerini beğenmeyenlerden tutun da, ön sıralarda olmasından dolayı seçilme olasılığı yüksek olmasına rağmen istifa edenler, sıralamada kendisine yer bulamadığı için uzun süre siyaset yaptığı partisine arkasını dönüp, karşıt görüşlü partilere kayanlara kadar, birçok siyasiye tanık oluyoruz. Bu tablo her yerde olduğu gibi Aksumuzda da cereyan ediyor.

Oysa ki bu bir demokratik yarış. Bu yarışta herkesi memnun etme şansınız olmaz. Esas olan ise kalıcılıktır. Gerçek böyle olunca, “Neden ihtiras fırtınaları yaşanıyor?” sorusu akla geliyor.

***
Hiç şüphesiz bu yerel seçimin, bugüne kadar gerçekleşen tüm yerel seçimlerden daha önemli bir yanı var. O da Bütünşehir yasası. Yani bu yasadan dolayı Antalya tek bir elden yönetilecek.

Büyükşehir’in 100 koltuklu parlamentosu Antalya’nın geneli ile ilgili hayati kararlar alacak. Ve bu parlamentonun 70 sandalyesi ilçelerden gelecek üyelerden oluşacak.

Büyükşehir Meclisi önemli bir misyonu üstlenecek. İşte bu meclise girmek için kazanan partinin meclis üyesi iseniz, ilk 2 ile kontenjan 1’de olmanız lazım.

Muhalefette iseniz alacağınız oy dağılımına göre 1’er meclis üyesini Büyükşehir Meclisi’ne gönderebilirsiniz.

Aksi halde yerel bir meclis üyesi olarak kalırsınız. Tabii ki yaptığımız bu analizimiz Aksu için. Gerçi diğer bölgelerin de Aksumuzdan aşağı kalır yanı yok. Oralarda aynı ihtiras fırtınaları bütün partilerde cereyan etmekte.
Ne diyelim, Aksu’yu beğenmeyip illa ki Büyükşehir’e gitmek isteyenlerin de mutlaka bir bildiği vardır.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.