Geçen hafta MHP Aksu Belediye Meclis Üyesi Mustafa Poyraz’ın iddialarından yola çıkararak manşete taşıdığımız, “Yeni bir peşkeş iddiası” başlıklı haber ile bu habere dayanarak yaptığım kısa bir araştırma sonrası yazdığım köşe yazım, kamuoyunda bayağı ses getirdi.

Ne diyordu Poyraz, Kültür Merkezi olarak yapılmak istenen alanın, bir iş adamına peşkeş çekilmeye çalışıldığını iddia ederek, “Burnumuza pis kokular geliyor. Aksu bu kadar sahipsiz değil” demişti.

İşte bende bu iddiadan yola çıkarak, kısa bir araştırma yapmış, arka perdesinde peşkeşi adeta doğrular sonuçlara varmış, hatta birçok AK Partili Meclis üyesinin bu süreçten haberdar olmadığını, ayrıca AK Parti Aksu İlçe Teşkilatı’nın da top yekûn gidilen yoldan rahatsız olduğunu ifade etmiştim.

Yani içten içe kazanlar kaynıyordu.

Bu kısa hatırlatmadan sonra şimdi gelelim asıl konumuza…

Aksu Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle Plan Bütçe ve İmar komisyonlarına havale edilen bu önerge, geçen hafta Cuma günü her iki komisyon üyelerinin toplanmasıyla ele alındı. Muhalefet meclis üyelerinin dik duruş sergilediği bu önergeye de AK Partili komisyon üyelerinin de sıcak bakmadığı ifade edildi.

Başta muhalefet parti mensubu komisyon üyeleriyle beraber, bazı AK Partili komisyon üyelerini aradım. Hepsinin ortak söylemi, “Hizmete değil, Peşkeşe karşı” oldukları yönündeydi.

Şimdilik her ne kadar bu düşünce imza altına alınmadıysa da, komisyonların ilk oturumunda böyle fikrin ortaya çıkması kentin ve belediyenin menfaati adına sevindirici bir durum.

Çünkü, ortak karar 10 gün sonra tekrar toplanacak komisyonların 2’inci oturumunda çıkacak. Olsun bu bile, olumlu bir adımdır.

Şimdi gelelim komisyon üyelerinin ne dediğine;

Mustafa Oruç: “Kesinlikle hizmete karşı değiliz. Kültür Merkezi, kent adına bir gereksinim. Belediyemizin bunu kendi imkanlarıyla yapma şansı var. Mevcut arazi değerli bir alan. Hangi bankadan kredi talebi olsa, bu talep olumlu yanıt alır. Ticari alanlarda gelecek olan kira bedelleri, alınacak olan krediyi karşılar. Ayrıca tüm alan belediyemizin olur. Aksi hiçbir görüşe sıcak bakmayız”

Nedim Darıcı: “10 gün sonra komisyon üyeleri olarak tekrar toplanacağız. Kesin kararı o zaman vereceğiz. Ama şu anki ortak düşüncemiz, bu alanın belediyemiz tarafından yapılması. Böyle bir adım kentin menfaatine olur”

Hakkı Ay: “ Bizlerde Kültür Merkezi Merkezi’nin yapılmasına karşı değiliz. Ama çalışmanın kat karşılığı olarak verilmesine karşıyız. Aksu Belediyesi bunu kendisi yapacak güçtedir. Kira gelirleri, maliyeti karşılar ve mülk belediyemizin olur”

Kadir Şahbaz: “AK Partili üyeler kısa bir araştırma içerisine girmek için 10 gün süre istedi. 10 gün sonra tekrar toplanacağız. Bu alana Kültür Merkezi yapılmalı. Yapacak olan da Aksu Belediyesi olmalı. Aksi hiçbir düşünceyi kabul etmeyiz”

İsme ait açıklamalar bunlar.

Birde açıklama yapıp ta isminin açıklamasını istemeyen bazı AK Partili meclis üyeleri de var.

Onlarda, çok büyük baskı altında olduklarının altını çizerek, “Kesinlikle hizmeti erteleme gibi bir düşüncelerinin olmadığını, ancak hizmet gelecek diye de rant ve şaibe kokan oluşumların içerisinde artık olmak istemiyoruz. Her gün başımız ne zaman belaya girecek diye korku içerisinde yaşamak istemiyoruz” şeklinde ifade edenler. Gönül isterdi ki, bu sevgili meclis üyeleri de açık yüreklilikle haykırışlarını dile getirselerdi. Olsun, dile getirmemeleri gerçeklerin gün yüzüne çıkmayacağı anlamına gelmez.

Asfalt ihalesi, Kemerağzı Pazar Yeri ihaleleri ve 50 bin TL’lik zoraki bağış olayında olduğu gibi.

Her ne kadar korkuyla bazı gerçekler sindirilmeye çalışılıyorsa da, bu ülkenin, “Bir Hukuk Devleti” olduğuna inancım tamdır. Yüce Türk adaleti geçte olsa tecelli edecek. Asfalt ve Pazaryeri alanını ihale edenler, bu ihalelere bir gün Türk Yargısının “Dur” diyeceğini tahmin ediyorlar mıydı? Hatta mahkeme kararını yok hükmünde sayarak, açıklama yapanlar, kendileriyle ilgili suç duyurusunda bulunulacağını tahmin ediyorlar mıydı? Yasa tanımayan bu tavırların bir gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ele alınması için önerge verileceğini akıllarına getiriyorlar mıydı?

Getirmiş olsalardı, zaten yasaların uygun görmediği bu tür süreçlerin içerisine girmezlerdi. Ha bu arada aklıma gelmişken, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’le ilgili başka bir suç duyurusunda bulunuldu. Bu detayları da haftaya haber olarak sizlerle paylaşacağım. Kalın sağlıcakla…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.