FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ve Belediye Meclisi toplantılarında “mazeretli sayılan” Ferit Özçelik, serbest bırakılarak yuvasına döndü. Özçelik, “Adaletin er veya geç tecelli edeceğine inancımı hiç yitirmedim. Bunun için Allah’a hep dua ettim” dedi.

FETULLAH Gülen Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar çerçevesinde Aksu’da gözaltına alınan ve uzun süre tutuklu kalan Ak Parti’li Belediye Meclisi üyesi Ferit Özçelik, suçsuzluğu anlaşılarak serbest bırakıldı. Özçelik’e yuvasına dönüp ailesine kavuştuktan sonra “Bir gün suçsuzluğunuzun ortaya çıkacağına inanıyor muydunuz?” diye sorduk ve şu yanıtı aldık: “Adaletin er veya geç tecelli edeceğine inancımı hiç yitirmedim. Çünkü, suçsuz olduğuma önce ailem, yani en sevdiklerim inanıyorlardı. Tüm gerçeklerin ortaya çıkması için her gün dua ettim.”

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının, FETÖ’nün haberleşme ağı Bylock’ta yaptığı inceleme sonucu, listede adı görülmeyen Ferit Özçelik’in durumu Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bildirildi. Antalya polisi de gerekli işlemleri yaparak savcılıkla iletişime geçti. 5 Ekim Çarşamba günü saat 17.00’de, Cumhuriyet Savcılığının tahliye emri Antalya Cezaevine ulaştı. İşte o andan itibaren Ferit Özçelik için yeni bir hayatın başlangıcına bir kapı aralandı. Cezaevi görevlilerinin, “Ferit Bey suçsuzluğunuz ortaya çıktı. Serbestsiniz” sözlerini duyan Özçelik, o anki duygularını şöyle dile getirdi:
“En zor koşullarda bile ailemin, yakınlarımın ve beni sevenlerin dualarının bana eşlik ettiklerini biliyordum. Herkesi attığı iftiralarla, çamurlarla baş başa bırakıyorum. Bu dünyada olmasa bile ahirette bunların hesabının sorulacağına inancım tamdır. Hiç ilgim olmayan kişilerle beni irtibatlı göstermek isteyenlerden bu dünyada da yasaların hesap sormasını bekliyorum. Suçsuz insanlara çamur ve iftira atan bu vicdansızlar kimlerse çıksınlar ortaya.”

Ferit Bey’den bu sözleri dinlerken birkaç gün önceye uzandık, Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısına. Meclisteki boş koltuğu yeniden gözlerimizin önüne geldi. Ve sonra o konuşmalar: “Ferit Özçelik yok mu sayılmalı, mazeretli olarak mı kabul edilmeli?” diye küçük bir tartışma çıkmıştı. Sonra, bütün üyelerin oy birliği ile Özçelik’in mazeretli olduğuna karar verildi. Bu güzel davranış için de Belediye Meclisi üyelerini kutlamak gerekiyor.

BAŞKANLARIN YORUMU
Yazımızı bitirmeden önce, çok önemli bir ayrıntıya da yer vermek istiyoruz. Özçelik’in tahliyesini, Ak Parti’nin Antalya’daki en tepe ismine, yani İl Başkanı Rıza Sümer’e de sorduk. Ferit Özçelik’in 30-40 gün tutuklu kalması ve kamuoyunda bir algı oluşması konusundaki sorumuzu şöyle yanıtladı Başkan Sümer: “FETÖ yapılanmasında haksız yere ceza alan veya tutuklanan kişilerin mağduriyetlerinin önüne geçilecek.”

Ve elbette Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in düşünceleri de çok önemli. Ona da sorduk ve şu yanıtı aldık: “Ferit Hocanın suçsuz olduğuna inanıyorduk. 30 senedir tanıdığım bir insandır ve bu yapıya en fazla karşı çıkanlardan biridir. Ama ortada çok ciddi bir araştırma vardı. Bu araştırma çerçevesinde böyle üzücü bir durum yaşandı. Fakat gerçekler ortaya çıktı ve arkadaşımız tekrar Aksu’ya ve ailesine kavuştu.”

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.