Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in değerli eşi Ümmü Şahin’le geçen gün gazete ofisimizde bir araya geldik ve sohbet etme şansı yakaladık.
Çok mutlu olduğu her halinden belli ve bir o kadar da heyecanlı. Niye mi? Çünkü ilk yavrusu yuvadan uçuyor.
Düğünleri var. Kayınvalide oluyor.
Gazete olarak ailelere, kızına ve damadına mutluluklar diliyoruz.
Davetiyemizi aldık inşallah kısmetse katılacağız.
Döndük Aksuya ve Aksu’da yaşananlara. Aksu’da kadınlarımız ev ziyaretlerinizde sizden ne istiyorlar diye soruyoruz? Ümmü Hanım’a;
“-8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik belediyenin yapmış olduğu çalışmayı kadınlarımız çok başarılı buldular. Aksu’da kadınların sera ve tarla dışında sosyal faaliyetlerde de yer almak istediklerini biliyorum. Sık sık ev ziyaretlerinde ve başkanın yetişemediği benimde davet edildiğim düğün, mevlit programlarına katıldığım zaman, kadınlar daha çok bir araya gelmek istediklerini dile getiriyorlar, güz döneminde mahallelerde çay toplantıları yapmayı istiyorum. Evet, kadınlarımızın sorunları var. Yok diyemem. Bana iletilenleri paylaşıyorum ve belediyenin bu konuda kimseyi mağdur etmeden yardım etmeye çalıştığını biliyorum.
Bunların dışında kadınlarımız bir araya gelmeyi ve sohbet etmeyi çok istiyorlar. Onların dertlerini sıkıntılarını dinlemeye çalışıyorum. Engelli çocuklarımız var, onlarla yakından ilgilenmeye çalışıyorum. İlçemizde sesini çıkaramayan, duyuramayan yoksul aileler var onları arayıp bulmaya çalışıyorum.
Bazen bana soruyorlar başka partililere de yardımlarınız oluyor mu? Bunu duyunca çok üzülüyorum. Ev ziyaretlerine giderken yada bir mahalle toplantısında kadınlarla bir araya gelirken böyle bir şeyin ayırımı olabilir mi? Kimsenin evinde parti ismi yazmıyor. Bu düşünceler ve söylemler hiç hoş değil doğrusu. Kimin hangi partili olduğu önemli değil, bilmem bile. Bilsem dahi benim için insandır kadındır, çocuktur partili yada değil ayrımı asla olamaz. Eşimin de aynı düşünceye sahip olduğunu biliyorum. O, bütün Aksu’nun belediye başkanı ve bu doğrultu da hareket ediyor. Hoş olmayan söylemler olsa bile doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz.
Düğünümüz var çok mutluyum, Aksu’da güzel gelişmeler oluyor umutluyum.”
Ümmü Hanım, sözlerini bu şekilde noktalarken bizde kendisine hem başarı diliyoruz hem de evladına bir kez daha mutluluklar.



 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.