“Bir tek çocuğu dahi spora kazandırdıysak, o bile bize yeter”

Köşemize bu hafta son günlerde adından en çok söz ettiren bir ismi konuk ediyoruz. Aksu Belediyesi Spor Kulübü’nün iki yıldır başkanlığını yürüten Mehmet Selvi ile hizmet döneminin bilançosunu masaya yatırdık. Başkan Selvi, “Güreşten başka spor dallarına önem vermiyor” şeklindeki eleştirilere açık yüreklilikle yanıt verdi ve “Tablo ortada” diyerek, başarıların listesini sıraladı. Noktasına ve virgülüne dokunmadan Selvi’nin sözlerini paylaşıyoruz sizlerle. İşte sorularımız ve işte Aksu Belediyesi Spor Kulübü’nün iki yıllık öyküsü…

-Sayın Başkan, öncelikle size hoşgeldiniz diyoruz. Çünkü, son günlerde bir turnuvadan diğerine koşuşturup duruyorsunuz ve ilçemize yeni madalyalarla dönüyorsunuz.
-Teşekkür ediyorum. Gerçekten haklısınız, gençlerimizle birlikte, hem Antalya’da hem de ülkemizin değişik köşelerinde çeşitli etkinliklerde yer alıyoruz. Bunların önemli bir bölümünden başarılarla döndük. Kimilerinde madalya alamadığımız oldu, ancak gençlerden oluşturduğumuz altyapının, sporun değişik branşlarında bizlere umut verdiğini belirtmek isterim. Son iki yılda muhteşem başarılara imza attık, bunun altını çizeyim önce. Bununla birlikte, bizler kulüp yönetimi olarak, Aksu’da spor altyapısının kurulmasına önem veriyoruz. İlkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımızı spor sevgisi ve kültürü ile donatmak birincil hedefimizdir. Bu hedefe yürürken, Belediye Başkanımız Halil Şahin, Başkan Yardımcılarımız ve Belediye Meclisimiz her zaman yanımızda oldular, desteklerini esirgemediler. Bu konuda onlara çok teşekkür ediyoruz.

-Eleştirilere de hedef oluyorsunuz, güreş dışındaki spor branşlarına fazla önem verilmediği konusunda yakınmalar var.
-Bu eleştirilerin tümüne saygıyla yaklaşıyoruz. Çünkü, eleştiri olmadan doğrulara ulaşamayız. Spor kamuoyunun yapıcı eleştirilerini her zaman dikkate alıyor ve kulüp yönetiminde titiz bir incelemeden geçiriyoruz. Yararlı olanları not ediyor ve geleceğe yönelik hedeflerimizde bir rehber olarak yararlanıyoruz. Dedikodulara gelince, onlara ayıracak vaktimiz yok. Kimse kusura bakmasın. Bizler, kulüp yönetimi olarak Aksulu anne ve babalara bir söz verdik; çocuklarımız için spor kültürü ile dolu bir Aksu oluşturmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Bu amaçla açtığımız yaz spor okulunda güreş, futbol ve halk oyunları dalında eğitimlerimiz devam ediyor. Bu branşlarda toplam 100 öğrenci, okullar açılıncaya kadar sıkı bir eğitimden geçirilecek. Bu çocuklarımızın içinden, gelecekte çok parlak sporcuların çıkacağına yürekten inanıyoruz. Yaz spor okulu, Aksu’da bu yıl ikinci kez açıldı. Bunu da mevcut yönetim olarak biz başardık. Bu etkinlikle, Aksulu öğrencilere spor kültürünü aşılamayı ve yetenekli sporcuları keşfetmeyi amaçlıyoruz.


-Son iki yılın bilançosunu alabilir miyiz sizden?
-Aksu Belediyesi Spor Kulübü’nün son iki yılının iftihar tabloları ile dolu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Buna karşın biz asıl altyapıdaki gelişme ile övünüyoruz. Birkaç sporcunun elde ettiği muhteşem başarılar elbette çok önemli, bununla birlikte asıl önemli olan, altyapıdaki çıtayı çok daha yükseklere taşımaktır. Belirgin örnekler istiyorsanız eğer, onları da hemen ifade edebilirim. Halk oyunlarında son iki yılda 2 kez il birincisi, 2 kez de grup şampiyonu olduk. Türkiye 4’üncülüğü elde ettik. Eylül ayında Tekirdağ’da Türkiye şampiyonasına katılacağız. Halk oyunlarında yarışmalara katılan çocuk sayımız 50 civarında. Ancak, bu branşta kurs verdiğimiz çocuk sayımız 200’ü geçiyor. Halk oyunları hocalarımız gerçekten çok yetenekli, kulüp olarak onlarla gurur duyuyoruz.

-Futbolda da sevindirici gelişmelerin haberleri geliyor. Biraz da bundan söz eder misiniz?
-Belediye Spor Kulübü olarak futbol branşında geçen yıl eğitimlere başladık. Aksu’da futbol altyapısı bizim yönetimimizle başladı. Bunu gururla dile getirmek istiyorum. Geçen yıl dereceye giremedik. Bu yıl ise turnuvalara 6 takımla katıldık ve U11’de Antalya Gol Kralı olduk. Ligi 2’ncilikle bitirdik. Kulübümüzün 6 takımında toplam 110 sporcumuz bulunuyor. Bu takımlar dışında kulübümüze futbol oynamaya gelen çocuklarımız da var. Onlara da kapımız daima açık. Genel bir hesaplama yaparsak, Belediye Spor Kulübü’nün futbol olanaklarından Aksulu 200 gencimiz yararlanıyor. Hedefimiz, futbol altyapısını geliştirerek, Antalya ve ülke çapında önemli başarılara ulaşmak. Hocalarımıza ve sporcularımıza bu konuda güvenimiz tamdır.

-Aksu güreşte neredeyse altın çağını yaşıyor. Hem erkek hem de kız güreşçilerimizden müthiş başarı öyküleri geliyor.
-Göreve geldiğimizde, güreş sporunda yetiştirilmek üzere elimizdeki çocuk sayısı sıfırdı. Evet, bunu üzülerek ifade ediyorum. Bütün gençleri biz kendimiz bulup toparladık. Önceleri 12 çocuğumuz vardı, şimdi bu sayı 65’e ulaştı. Kısa bir süre içinde il birincilikleri, bölge birincilikleri, okullar arası madalyalar, Türkiye şampiyonlukları, Balkan ikinciliği, uluslararası turnuva ikinciliği ve dünya şampiyonluğumuz bulunuyor. Çocuklarımız bize inandı, biz de onlara güvendik ve böylesine kısa bir sürede Aksu’nun adını güreş dünyasına altın harflerle yazdırmayı başardık. Hedefimiz, Avrupa ve dünyaya açılmak, böylece kulübümüzün ismini spor camiasında hak ettiği yere ulaştırmaktır.

-Ekim ayındaki yağlı güreşlerin hazırlıkları nasıl gidiyor?
-Bu etkinliğimizi 9 Ekim’de gerçekleştireceğiz. Her şeyin dört dörtlük olmasına gayret ediyoruz. Federasyonun etkinlik takviminde o tarihlerle bir şey görünmüyor. Bu açıdan bakıldığında şanslı olduğumuzu da söyleyebilirim. Kırkpınar’da altın kemer almış bütün güreşçiler, bizim yağlı güreşlerimize davet edildi. Ülke çapında adından söz ettirecek bir faaliyet olmasını umut ediyoruz.

-Belediye Spor Kulübü Başkanı olarak anne ve babalara bir çağrınız olacak mı?
-Onlara şu şekilde seslenmek istiyorum; çocuklarınızın mutlaka sporla uğraşmasını sağlayın. Eğitim uzmanlarının ortak görüşü, spor yapan öğrencinin derslerinde de başarılı olduğu şeklindedir. Ayrıca, yetişme çağındaki bir gencin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayan en önemli etken spordur. Spor yapan bir öğrenci sigara kullanmaz ve diğer kötü maddelere de dönüp bakmaz. Kahvehane alışkanlığı yoktur, büyüklerine saygılıdır, ailesine önem verir. Maddi durumu elverişli olmayan ailelere de şunu özellikle belirtmek arzusundayım; kulübümüze spor yapmak için başvuran gençlerin her türlü malzemesini ücretsiz temin ediyoruz. Spor çantası, eşofman, forma, ayakkabı, çorap gibi spor malzemeleri tek kuruş dahi almadan gençlerimize temin ediliyor. Yeter ki spor yapmak istesinler. Belediyemiz her türlü desteği yağdırıyor. Bununla kalmıyoruz, dereceye giren gençlerimize çeşitli ödüller de veriyoruz.

-Sayın Selvi, hep gençlere yönelik spor hizmetlerinden söz ettiniz, yetişkinler için de çalışmalarınız var mı?
-Bunun müjdesini sizin aracılığınızla Aksulu yetişkinlere vermek istiyorum. Aksu güreş sahasının yanında bir futbol sahası oluşturuyoruz. Bu futbol sahasının çevresinde yürüyüş ve koşu parkurları kurulacak. Aksu’da spor seven herkesin, sabah ve akşam saatlerinde bir araya gelerek spor yapabilecekleri ideal bir ortam kurmayı hedefliyoruz. Ümit ediyorum ki, kısa bir süre içinde Aksulular da, Antalya’nın diğer ilçelerinde olduğu gibi yürüyüş ve koşu parkurlarına kavuşacaklardır. Aksu’da bizim kuşağımız spor altyapısındaki sıkıntıları çok yaşadı. Kendi olanaklarımızla spor yapmaya çalıştık. Ancak, ilçemiz ekonomik ve sosyal açıdan gelişiyor ve spordaki atılımların da bunu izlediğine birer birer tanık oluyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.