Bayramlar “kutsal” bir hediye yaşamasını bilenler için. Mutluluk ve sevinç günleri, her bayram geldiğinde çocukluğumuza, bayramlık ayakkabılarımızı yatağımızın başucuna bırakıp, gece boyunca defalarca uyanarak yerinde olup olmadıklarını kontrol ettiğimiz günlere döneriz. Sabah erkenden uyanarak, bayramlıklarımızı giyinmeyi, büyüklerin ellerinden öpmeyi ve avucumuza konan harçlıklarla mutlu olduğumuz güzel günlere.

Şimdi çocuklarımız, başucuna ayakkabılarını koyup uyumasalar da, bayram coşkusunu, en az bizim çocukluğumuzda yaşadığımız kadar yaşamaktalar.

Bayramlar, uzak yakın herkesin hatırlarını sorduğumuz, kaybettiklerimizi mezarları başında dualarla ziyaret ettiğimiz, uzaktaysak rahmetle andığımız, çalışma telaşından uzak kaldığımız, derin bir huzura kavuştuğumuz, birleştiren, bir araya getiren özel ve güzel günlerdir.

Merhametin durağı bayramlar, yüreğimizdeki küskünlükleri de alıp götürmekte.

Bütün güzelliğine rağmen bayramlarda, yıllar içerisinde kabuk değiştirmeye devam ediyor; Tatil için fırsat olur, üzerimize gelen dünya meselelerinden bayram tatilleri can simidimiz olur. Bir süre sonra bu tatillerde yerini yine memleket ve akraba ziyaretine bırakır, her şeyin aslına döndüğü gibi.

“Nerede o eski bayramlar?” serzenişinde bulunmadan, bayramı bayram gibi yaşamayabilmek en güzeli olur diye düşünüyorum.

Üzerine düşen görevi, yüz yıllardır yerine getiren bayramlarımız, bu yılda bizlere barış ve birleşme çağrısında bir kez daha bulunacaktır.

 

Hepinize bereketli, sağlıklı, mutlu bir bayram dileğiyle...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.