HAYDİ AKSU KİTAP BAĞIŞINA

Geçen hafta bir okurumuz tarafından bir telefon aldık. Güney Haberci Aksu gazetesi ve www.güneyhaberci.com.tr. İnternet haber portalı olarak bir ortaokulumuzun kitap ihtiyacına ses olmamızı istediler.

Bizde gazete olarak bu projeyi yürekten destekleyeceğimizi ve bu konuda okulumuza gerekli kitap teminini sağlayabileceğimizi söyledik. Buradan; sivil toplum kuruluşlarına, iş adamlarına, siyasi partilerimize ve bu konuda gönüllü vatandaşlarımıza sesleniyoruz.

Şırnak İlimizin, Silopi ilçesinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu, okullarına bir kütüphane oluşturmak için, kitaplara ihtiyaçları var. Sizlerde destek olmak isterseniz orta okul seviyesinde elinizde bulunan veya satın alabileceğiniz kitapları gazetemize ulaştırırsanız, bu kitaplar kolilenerek okulumuza sağlam bir şekilde ulaştırılacaktır. Orta Okul sevisinde; Roman, hikaye, şiir ve ders kaynak kitaplarını bu okulda eğitim ve öğrenim gören çocuklar sizden bekliyorlar.

Aksu’da bu konuya duyarlılık gösterileceğini biliyoruz ve bu çocuklarımıza hep birlikte el uzatmak istiyoruz.

Aksu’da muz yetiştiriciliğine ilgi artıyor

Aksu ilçesinde yakın zamanda başlayan muz üretimi olumlu sonuçlar vermeye başladı.

Aksu ilçemizde yaklaşık 200.000 dekar alanda tarımsal faaliyet yapılıyor. Aksu, yaklaşık 500.000 ton domates üretimiyle Antalya ilinin bir lokomotifi durumunda. İlçemizde ürün desenini arttırmak ve üreticilerimizi yeni üretim teknikleriyle tanıştırmak amacıyla Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün teknik destek faaliyetleri kapsamında Aksu’da muz üretimi başladı.

Aksu ilçemizde yaklaşık 10 üreticimizin gerçekleştirdiği muz üretimi başarılı sonuçlar vermeye başladı.Bu üretimi gerçekleştiren çiftçiler üretim alanlarını daha fazla genişletmek istiyorlar. Aksu ilçemizde yeni tarımsal yatırım yapmak isteyen üreticiler özellikle muz konusunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden bilgi talep ediyor. Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri muz üreticilerini sürekli ziyaret ederek tavsiyeler de bulunuyorlar.

İlçemizde şu an itibariyle küçük çapta yapılan muz üretimi verim ve kalite açısından çok güzel sonuçlar verdi. Sebze üretimine nazaran muz üretiminde bakım, besleme ve hasat çalışmalarının daha az ve kolay olması avantaj sağlıyor. Ülkemizin muz fidesi ihtiyacını karşılayan fidecilik işletmelerinin Aksu’da olması da ilçemiz için  büyük bir şans.

Antalya ilinde sebze üretiminde önemli bir yeri olan Aksu ilçemiz yakın dönemde muz üretiminde de söz sahibi olarak önemli bir potansiyel olacaktır.

CELAL SÖNMEZ ORTAOKUL’UNUN BÜYÜK BAŞARISI

TÜBİTAK tarafından düzenlenen, 13’üncü ortaokul öğrencileri araştırma projelerinin, final yarışması Elazığ’da Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Sergisine Türkiye genelinden 180 proje, 500 öğrenci ve 250 öğretmenle birlikte 750 kişi katıldı. Konya Bölge Sergisinde Biyoloji Alanında " SU TESTİSİ SU YOLUNDA KIRILMAZ, SU TASARRUFU SAĞLAR" projesi ile birinci olan Celal Sönmez Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Efe Can GÖKCİLER ve İlyas TİRYAKİ proje danışmanı Fen Bilimleri Öğretmeni Önder ÇAĞAÇ ve Okul Müdürü Enver TURGUT ile birlikte Elazığ´da yapılan Finalde, Biyoloji alanından Türkiye 4. sü olarak Teşvik Ödülü kazandılar. Öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve okul idaresini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

"Oyunumu Kodluyorum" Yarışmasında Hacıaliler Ortaokulu Türkiye 2.si

Ankara´da bu yıl 2.si düzenlenen Ortaokullar Arası Ulusal "Oyunumu Kodluyorum" Yarışmasında, Aksu Hacıaliler Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ali Murat GÖKDERE ile öğrencileri Fatma Azra ŞAHPAZ ve Fatma ALKAN´dan oluşan ekip Türkiye ikincisi oldu.  Hazırladıkları "Yumurta Macerası" oyunu ile 67 İl, 452 okul, 774 proje içinden ilk 30´a girerek, 25 Nisan 2019 tarihinde Ankara´daki Final Programına katılmışlar ve final değerlendirmeleri sonucunda Türkiye 2.si olarak ödüllerini aldılar. Okul Müdürümüzü ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.