Hayata Dokunmak...

“Ne güzel bir terim”

Hayata dokunmadan, hayatı es geçerek öylesine nefes alıp verdiğimiz, zaman tükettiğimiz dünyada “Hayata Dokunmak” sözünün bizi silkelemesi, kendimize gelebilmemiz için yeterli diye düşünüyorum.

Hayata dokunduğunuz zaman bir şeyler, ya da birileri sayenizde daha güzel yaşıyor…

Hayata dokunduğunuz vakit her şey daha yolunda gidiyor.

Hayata dokununca o bencil kimliğimizden sıyrılıp, daha toplumsal meselelere el atabiliyoruz.

Bazen de Hayata dokunduğunuz vakit iki ayağı engelli bir köpeğe ayak oluyorsunuz. İşte liseli gençler hayata dokundu ve bunu başardılar.

Nasıl mı? Anlatayım hemen.

Ayşe liseli bir genç kızımız. Okuldan eve dönerken arka iki ayağı engelli bir köpekle karşılaşır. Vicdanı el vermez onu bu şekilde sokak ortasında bıraksa mutlaka bir araç altında can vereceğini düşündüğünden köpeği alır ve eve getirir. Adını ICE koyar. Artık köpekle dost olmuştur Ayşe. Köpeğin durumu her geçen gün içini parçalar elinden ona bakmak, beslemek ve sevmek dışında çok bir şey gelmemektedir.

Birkaç gün sonra Ayşe’nin annesi televizyonda “Hayat Tamircileri” diye bir programa tesadüf eder. Bu Hayat Tamircisi engelli hayvanlara ettiği yardımlarla tanınıyor. İşte aradıkları tamda budur. Engelli hayvanların engellerine uyan protezler yaptığını gören Ayşe’nin annesi, sosyal medya üzerinden Hayat Tamircisi Hasan Kızıl’a ulaşır. Durumu anlatır. Hayat Tamircisi bu duruma kayıtsız kalamaz ve hemen işe koyulur. Ayşe’nin köpeği ICE için yaptığı protezi evlerine kadar getirir. Birlikte köpeğe protez bacakları takarlar. Sürünerek hareket eden köpek yavaş yavaş yürüyüp sonrada koşmaya başlar. Bir hayat böylece kurtulmuş olur.

İşte hayata dokununca nelerin olduğunu görebiliyoruz. İşte bu hayata dokunma Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması için yarışmaya katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 6. Genç Çınarlar Kısa Film Yarışmasına bu filmle katılan Aksu Anadolu Lisesi öğrencileri hem bu yaşanmışlıkla hem de yarışmaya katılarak Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Tamamen genç öğrenci arkadaşlarımızın yazıp yönettiği filmde,  5 öğrenci görev almış.

Senaryosunu ve Kurgusunu Mert Açıkgöz’ün üstlendiği  kısa filmi Ayşegül Sıla Gündüz yönetti.  

Öğretmenleri Seyithan Kızıl ve Mehmet Can bu sürede öğrencilerini hiç yalnız bırakmadılar.

Okul Müdürü Tülay Ateş, onların en büyük destekçisi olarak her zaman yanlarında yer aldı.

İşte bu gençler gerçekten hayata dokundular…

Ve büyüklerine de hayata dokunmaları için örnek oldular.

Tebrikler gençler, yolunuz açık nice başarı sizinle olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.