Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) 30 Mart 2014 Yerel Seçim Kampanyası’nı başlattı. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenen KA.DER, liderlerin alınlarına yapıştırılan post-it ile “Kadın Adayları Unutma!” dedi.

Evet, KA.DER parti liderlerine gerekli çağrıda bulundu ama kadınlar siyasette, çok fazla yer almak için direnç gösterebilmeli. Elinin hamuru ile siyaseti de nasıl yoğurup, şekillendireceğini, gösterebilmeli diye düşünüyorum.
Aksu’da partilerin belediye başkan adayları tek tek açıklanıyor, ne aday adayı nede aday kadın ismi yok. Aslında kadınlar siyaseti bilmediğinden, yapamayacağından değil, önemsenmeyeceklerini düşündüklerinden açıklayamıyorlar isimlerini, bunu ben söylemiyorum, görüştüğüm bütün hanımefendiler böyle söylüyor.

Ben isterdim Aksu’nun bir Hanım-Efendi’si olsun. Aksu’ya yakışırdı. Gezdiğim bütün köylerin, tarla ve seralarda hep emekçi kadınları gördüm. Kahveler erkeklerle dolu. Emekçi kadınların lideri, bir kadın, olabilseydi keşke.
Başkanlık için bu dönem kadın adaysız geçti, bakalım partiler, meclis üyeliği için kadınlara ön sıralarda ne kadar yer verebilecek. Ön sıralarda yer verileceğini hiç sanmıyorum ama inşallah bu sefer yanılan ben olurum.
21 mahalle, 13 köyden oluşan güzel ilçe Aksu’nun, muhtar adaylığında bile bir tane kadın adayı olacak gibi gözüküyor. Şansının yüksek olacağı konusun da ciddi endişelerim var. Yolu açık olsun yine de.
Her seçim dönemi halka verilen sözler gibi kadınlara verilen sözler. Onlar bizim analarımız, bacalarımız diyerek oyları toplar “şark kurnazı” siyasiler. Ya sonra. Sonrası yine ev, çocuk, tarla. bahçe kadının.
Olumsuz bir resim çizdiğimin farkındayım. Gerçeklik payı yoksa söyleyin. Aksu’da kadınlar çok şey istemiyorlar. Sadece kadın olduklarını, hissetmek istiyorlar. Siyasi arenada geri itilseler de, görmezden gelinseler de, sosyal yaşamda var olmak istiyorlar.

Ben burada belediye başkanı olsaydım ilk önce kadın ve çocukları mutlu etmekle işe başlardım. Önce onlara sosyal yaşam alanları temin eder, önce onlara evlerinin ve çalışma alanlarının dışında da bir yaşamın olduğunu hissettirirdim. Kenti planlarken onların isteklerine yer verirdim. Çünkü mutluluk ve başarı ailede başlar. Mutlu kadın ve çocuk mutlu aile, mutlu aile demek mutlu bir toplum anlamına geliyor.
Haydi kadınlar isteklerinizi sıralayın ve sizi ziyarete gelecek başkan adaylarının eline tutuşturun, isteklerinizi gerçekleştirmeleri için başkan seçilen kişinin yakasını da bırakmayın, siyasi başarınız için lütfen bunu yapın.
Saygılarımla,
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.