Bilindiği gibi geçen haftaki köşe yazımın başlığı, “Başkan Yıldırım kime bardak fırlattı?” idi.  Konusu: Yardımcısı Hasan Çetin ile yollarını ayırmaya karar veren Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım,  Çetin’den istifasını ister. Ancak Çetin, istifa etmez ve rapor alarak izne ayrılır. Sonrası bir yemekte bir araya gelen ikili, münakaşaya başlar. Çetin, “Ayrılmıyorum. Yollarını ayırmak istiyorsan, beni görevden al” diye sert çıkış yapar. Bu çıkışa öfkelenen Yıldırım, önündeki duran bardağı Çetin’e fırlatır.  Gelişmeler bu şekilde köşe yazısına konu olurken, yazı yayınlandıktan sonrası, belediyenin resmi web sayfasında , “Yalan Habere tepki” başlıklı bir haber yayınlandı. 

Haberde “Suskunluğunu bozan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, çıkan haberlerin yalandan ibaret olduğunu ve kendilerini yıpratma politikası güden kişiler tarafından kaleme alındığını söyledi. Başkan Yıldırım, Bu haberi yazan gazeteci zaten uzun zamandır hakkımızda gerçek dışı haberler yapmakta, konuları çarpıtmakta” şeklinde söylemlere yer verilmişti.

Ayrıca, çiftlik söylentilerine de değinen Yıldırım, “Haberlerde yer alan -Hasan Ağanın çiftliği- iddiaları da gerçeği yansıtmamakta. Aksu Belediyesi’nde Hasan Çetin’in oğlu Veli Çetin, Hasan Çetin tarafından işe alınmış olmakla beraber, çoğu soy isim benzerliği olan personel bulunmaktadır. Hasan Çetin’in yeğeni Mehmet Çetin, Süleyman Yılmaz döneminde belediyede işe başlamış olup, diğer yeğeni Muhammet Çetin de 2009 yılında, Başkan tarafından işe alınmış bulunmakta” açıklamalarında bulunmuş.

Sevgili Başkanımız açıklamaları bunlarla sınırlı iken, şimdi gelelim bizim soracaklarımıza ve açıklamalarımıza.

Öncelikle şunu belirtmek isterim, bugüne kadar Aksu Belediyesi ile ilgili onlarca olumlu ve olumsuz haber yaptık. Bu yaptığımız haberlerin hepsi sağlam kaynaklara ve belgelere dayalı olarak yazılan haberlerdir.

İşte delileri:

Birinci Haber: “Belediye mi aile şirketi mi?”

Habere konu olan Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çetin’in oğlu Veli Çetin ve Aksu Belediyesi Basın Danışmanı Bayram Çoban’ın oğlu Coşkun Çoban’ın belediyeye personel olarak alınmaları. Daha sonra bu kişilerin torba yasadan dolayı kadroya alınması. Bu gelişme ile ilgili AK Parti, CHP ve MHP İlçe başkanlarının açıklamaları mevcut. Bu ikili Belediye’nin kadrolu personeli olarak çalışmakta.

İkinci Haber: 5 yıldızlı kaçak”

Haberde, Aksu ilçe sınırları içerisinde yer alan bir 5 yıldızlı restoranın kaçak olduğundan bahsediliyor. Bu bilgiyi veren Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çetin’in kendisidir. Bununla ilgili yine kendi sesinden ses kayıtları mevcuttur. Bilginin verildiği adres ise Akdeniz Televizyonu stüdyolarıdır. Şayet verilen bilgi yalan ise, “neden encümen kararı ile mevcut işletmeye cezai işlem yapıldı” diye sormak, en doğal hakkımız olsa gerek.

Üçüncü Haber: “Zabıtadan baskı”

Bu haber ile ilgili açıklamalarda ve iddialarda bulunan kişi, Karataş Fırın’ın işletmecisi. Haberde de ismi geçiyor. İddiaları yenilir yutulur cinsten değil.  Yine ses kayıtları kendi bilgisi dahilinde elimizde. Bu iddialar karşısında sizin yapacağınız tek şey vardı. O da, iddiada bulunan işletme sahibi ile iddialara muhatap olan zabıta personelini bir araya getirerek, “Nedir bu işin aslı” diye sormaktı. Şayet iddialar doğru ise zabıtaya, değilse işletme sahibine gerekli yargı sürecini başlatmaktı. Sorarım size siz ne yaptınız?

Dördüncü Haber: “Susmak kabullenmek anlamına mı geliyor?”

“Zabıtadan baskı”, haberi ile ilgili herhangi bir açıklama ve yaptırım yapmadığınızdan dolayı, AK Parti, MHP ve CHP ilçe başkanlarının, “Susmak kabullenmek anlamına mı geliyor?” şeklinde açıklamaları mevcut.

Beşinci haber: “Başkan’ın acı itirafı”

Yine bu haberde, sizin meclis kayıtlarına geçen itiraflarınız mevcut. Hani hatırlar mısınız, meclis oturumunun hemen sonrası Kurşunlu Köy Muhtarı Sargın’ın, hizmet alamama ile ilgili bir sitemi karşısında, sizin “Müdürlerim ve Başkan Yardımcılarım ilçe olduğumuzun farkında değiller. Görevlerini layıkıyla yerine getiremiyorlar. Bu misyonu taşıyamayanlar hemen istifa etsin” şeklinde açıklamalarınız mevcuttu.  İşte biz de bu açıklamalarınızdan yola çıkarak bu haberi yazmıştık.

Altıncı Haber: “Bir Kurşunlu hikayesi”  

Bu haberimiz de, “Başkanın acı itirafı” haberinin devamı niteliğinde idi. O malum itiraflardan sonra, bildiğiniz gibi yardımcınız Çetin, istifasını size sunmuştu. Siz kabul etmemiştiniz. Biz de Nasrettin Hoca’nın, “Kedi ve Ciğer” fıkrasından yola çıkarak sormuştuk. “Madem çıkışlarınızda haklı idiniz, yardımcınız Çetin istifasını size sunduğunda neden kabul etmediniz? Madem istifayı kabul etmeyecektiniz, neden böyle bir çıkış sergilediniz?” diye sormuştuk. Ve buna da “Bir Kurşunlu Hikayesi” adını vermiştik.

Yedinci Haber: “Meclis bahane kadro şahane”

Yine bu habere konu olan Yardımcınız Hasan Çetin’in oğlu Veli Çetin. Oğul Çetin’in kademesi tutmadığından dolayı, belediye meclisi tatilde olmasına rağmen, olağanüstü oturuma çağırmıştınız. Ve az bir katılımın yaşandığı oturumda oğul Çetin’in kademesi yükseltilmiş ve böylelikle kadroya dahil etmiştiniz.   

Daha anlatacak çok şeyimiz var. Ama burada geçmişi sürekli hatırlatarak hem okuyucularımızı sıkmak istemem, hem de sürekli sizin kalenize gol atmaktan da daraldığımı belirtmek isterim.

O yüzden, “Hasan Ağa’nın Çiftliği ile Başkan Yıldırım kime bardak fırlattı” haberlerine de açıklama getirerek yazıma son vereceğim.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim, Hasan Ağa’nın Çiftliği’ne konu olan yardımcınız Hasan Çetin’i ve sizi yıpratma gibi bir düşüncemiz yok. Gerçi sizin mantığınıza göre kamu menfaatlerini gözeterek doğruları yazmanın adı  “yıpratmaksa” ona da diyecek bir sözüm yok. Şimdi gelelim Hasan Ağa’nın çiftlik meselesine…              

Evet, Sayın Başkan çiftlikle ilgili her ne kadar yarım yamalak bir açıklama yapmışsanız da, bu açıklama bile ne kadar doğru yolda olduğumuzun kanıtı.  Demişsiniz, “Aksu Belediyesi’nde Hasan Çetin’in oğlu Veli Çetin, Hasan Çetin tarafından işe alınmış. Hasan Çetin’in yeğeni Mehmet Çetin, Süleyman Yılmaz döneminde belediyede işe başlamış olup, diğer yeğeni Muhammet Çetin de 2009 yılında, başkan tarafından işe alınmış bulunmakta” Bu itiraf bile çiftliğin tescillendiğini gösteriyor.

Hadi Mehmet Çetin’i bir köşeye bırakalım. 2009 yılında Muhammet Çetin’in işe başlatılmasından bahsedilmiş. 2009 yılında Hasan Çetin Belediye Meclis Üyesi. Ayrıca Veli Çetin’den bahsedilmiş. İşe başladığı sırada Baba Çetin Belediye Başkan Yardımcısı.  Sizin isimlerini zikretmediklerinize gelecek olursak, Gökhan Gökçe, Çetin’in yakın akrabası İbrahim Metin Harita Mühendisi, yine bir İbrahim Metin daha var. O da Muhasebe servisinde. Derya Yıldırım’ı da unutmayalım. Bunlar torba yasadan dolayı son dönemde kadrolu olan personel. Ayrıca şirket elemanı olarak çalışanları da karıştırmıyorum.

Bardak fırlatma olayına gelecek olursak, onu da bünyenizde çalıştırdığınız elemanlara sorabilirsiniz. Çünkü bu söylem herkesin dilinde. Bu kadar ayrıntı umarım yeterli olmuştur.            

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet 2013-12-05 22:19:21

bu yazdıklarının hiçbirinin yasa dışı tarafı yok aksini iddia ediyosan git mahkemeye ver işe alımlardan dolayı ceza verliyosa ne ala yok verilmiyosa çeneni yorma çünkü it ürür kervan yürür senin aksu için haberci deüerin yok şurda seçime kadar millette çatarak ne koparırsan kar yoksa bundan sonra onuda bulamazsın

Avatar
DOĞRUCU 2013-12-09 16:35:12

ağzina yüreği̇ne sağlik senin bledi̇ye başkani sadece düğünlerde olmaz halkin i̇çi̇nde olur hayirseverleri̇n yaptiği i̇şleri̇ kendi̇ mari̇feti̇ymi̇ş gibi̇ gösteri̇p halki kandirmaz