30 Mart yerel seçimlerinin galibi Halil Şahin, 6 ayı aşkın bir süredir ilçemizin belediye başkanı.

Halil başkanı kime sorarsanız sorun, insanlığından ve dürüstlüğünden zerre kadar şüphe duymadıkları yönünde cevaplar alırsınız.
Bende şüphe duymayanlardanım.

Ayrıca seçim çalışmalarında, hiçbir zaman “Ben” ibaresini kullanmamıştır.

Ne sorduysak, “Biz bir ekibiz. Ekibimizle çok güzel şeyler yapacağız. Aldığımız kararları ekibimizle masaya yatırır ve çıkan en iyi kararı uygulayacağız” açıklamalarında bulunmuştur.

Hatta kendi dâhil olmak üzere, arkasında merkezi hükümet ve büyükşehir belediyesi desteği olmadan, kim seçilirse seçilsin başarılı bir belediye başkanı olamayacağının altını çizerek, “Aksu’nun çok büyük sorunları var. Bu sorunlar ancak 3’lü koordinasyonla çözülür” şeklinde gerçekçi açıklamalarda bulunmuştur.

Yani yine burada mütevaziliğinden ödün vermeden, başka siyasetçiler gibi seçilirsem şunları bunları yaparım çıkışları sergilememiştir.

Gelinen süreçte kentimizin sorunlarının başında yer alan hastane sorunu çözümü için yer teslim işlemleri gerçekleşti. En kısa sürede hastane temeli atılacak. Hastane yapılıncaya kadar, çok donanımlı bir kent polikliniği bu günlerde hizmete girmek üzere.

Yine yılların kanayan yarası haline gelen macun deresi sorunu çözüm aşamasında.

Çözülecek diyorum, çünkü; Asat Genel Müdürü Sayın Faruk Karaçay ile yaptığım telefon görüşmesinde, Macun Deresi sorununun çözümü için devasa bir bütçe ayırdıklarının altını çizerek, bununla ilgili kentin kanalizasyon sorununun çözümünün de gerçekleşeceğini ifade etti.

Bunlarla beraber birçok yerde çocuk parkları yapıldı. Ayrıca raylı sistem hattı, Aksu’nun içinden geçecek. Buna benzer irili ufaklı birçok çalışmalar mevcut.

Tabi ki bu çalışmalar ikili görüşmeler sonucu, yani merkezi hükümet ve büyükşehir desteği ile yapılan temaslar sonucu ortaya çıktığı bir gerçek.

Ama gelgelelim bu kadar güzel şeyler yapılırken, kamuoyunda bu güzelliklerden çok nadir bahsedilmekte.

Yerine, iş akdine son verilen şirket personelinden tutunda, bunların yerlerine yerleştirilen meclis üyelerinin birinci derece yakınları ve aynı zamanda seçilemeyen meclis üyelerinin belediye personeli olarak işe başlatılması konuşuluyor.

Görevleri 65 bin Aksulunun hakkını korumak olan Meclis üyelerinin, bu görevlerini unutarak, konumlarını yakınlara rant sağlama aracı olarak kullandıklarını ifade ediyor, konuşanlar.

İnanın bunu birçok Ak Partili seçmen bile dile getiriyor.

Bu işleyişten oldukça rahatsızlar.

Hatta bizim eski yönetim ile ilgili gündeme getirdiğimiz, “Hasan Ağa’nın çiftliği” söylemi bile hatırlatılarak, “Hasan Ağa gitti, yerine yeni bir çiftlik mi geliyor” diyorlar.

Ayrıca eski başkan İsa Yıldırım’ın bir zamanlar “A” kadrosunda yönetici konumunda bulunan birçok kişinin yine bu dönem daha farklı imtiyazlar verilerek, görevlerini sürdürmesi, ayrı bir tartışma konusu.

Konuşanlar şöyle bir teoriyi de ortaya atıyorlar:

“Bu kişiler her ne kadar uzun süre Yıldırım’ın “A” kadrosunda olsalar da, son zamanlarda Yıldırım tarafından kızağa çekildiler. Yıldırım’ın bile sonradan başarısız görerek kızağa çektiği kişilerle, yeni bir kadronun bunlarla çalışmasının sırrı ne. Yıldırım’dan farkları ne olacak”

Evet, bunlar harfi harfine vatandaşın dilinde olan şeyler.

Yani vatandaşın deyimiyle, bu yanlışlıklar her şekilde hizmetin önüne geçiyor.

Bunlar yaşanırken, bu konuşulanları ulu orta yerde konuşanlarla, bende konuştum, bu konuda görüşlerini almak istedim.

Neden? diye sordum.

Verilen tek bir cümlelik yanıt vardı.

O da, “Birileri Halil Başkanı itibarsızlaştırmak istiyor” idi.

“Kim o ?” sorusunu da “o nu da siz bulun” yanıtı oldu.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.