Güzel ülkemde doğa, deniz, akarsu, göl, orman yaşam kaynaklarımız tek tek tüketiliyor. Bunu dış güçler değil içerde ki iç güçler yapıyor. Yani sen, ben, her birimiz.

Salda Gölü mesela, Dünyanın sayılı harikalarından bir yer. Son zamanlarda Millet Bahçesi yapılması konusunda gündem de. İhaleye hazırlanıyor. En çok parayı veren 80 milyon insanın hakkını elinden almaya hazırlanıyor. Tamam, bu konuya tepkiler gösteriliyor ama insanlar hiç su kalmamış gibi ısrarla içine giriyorlar, ısrarla kirletme peşindeler.

 Güzel olan bir şeyi uzaktan izlemek, korumak değer vermek dururken can atıyoruz mangal, semaver yakalım, kenarında kahve pişirip bunu da sosyal medyada yayınlayalım. Tek derdimiz bu.

Kaz Dağları, altın çıkarılması için harekete geçildi. Gerçekten ülke menfaati için bir sonuca ulaşılacağını bilsek, vatandaşlar olarak elbette destekleriz. 3 gün sonra burada altın yokmuş denilip üzerine inşaatlar yapılırsa hiç şaşmayız.

Caretta caretta’lar, yaklaşık bir aydır bu küçük canlar, dünyaya gelerek denize kavuşmak için çekmedikleri çile kalmadı. Bir yerde caretta carettaların yuvalarının bulunduğu yer tarla gibi sürüldü, diğer yerde kendini bilmezin biri aracıyla yuvaların üzerinde dirift yaptı, bir diğeri boru hattı geçirmek için yok etti. Vatandaş zaten duyarsız, tel örgülerle çevrilen yuvaların içine çöplerini attı. Kimisi denize ulaştırmak için ışık tutuyor. Bırakın, bırakın şu masum canlıları onlar kendi evrimini tamamlar. Birbirimizi yediğimiz yetmeyince sıra başka canlılara geliyor.

Aksu’nun bir Macun Deresi vardı. Derenin içini öyle kirlettik ki sonra kirli olmak onun günahıymış gibi temizleyip gün yüzüne çıkarmak yerine üzerini betonla kapattık, şimdi araçlarımızı park ediyoruz.

Bu ve bunun gibi binlercesi. Karadeniz’de yeşillik hızla tükeniyor. Yer, gök inşaat halinde. Flamingolar nerdeyse ülkemize uğramaz oldu. Akdeniz hızla kirleniyor. Denize girmek için en temiz yerleri aranmaya başladık. Var olan yerlerde yerel yönetimlerin ihmali yüzünden etrafı pislik içinde.

Bu topraklar ve üzerinde ki paha biçilemez güzellikler ve değerler sadece bizim değil. Gelecek nesillerin. Yani senin, benim, hepimizin çocuklarının.

Gelecek nesillere neler bırakacağız, diye sorsak para, ev, araba dışında verilecek çok bir cevap yok gibi. Gerçekten de hepsi değerli ve önemli şeyler!!! Kimse; Temiz çevre, temiz su, bol oksijen, Salda Gölü, Kaz Dağları, Macun Deresi, Caretta carettalar bunları söyleme cesareti bulamıyor.

Lütfen hep birlikte, Güzel ülkemin değerlerine sahip çıkalım!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.