Zeytinköy'ün şöhreti Ankara'nın gündeminde

ANTALYA Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya'nın 'Zeytinköy' gibi kötü bir şöhreti olduğunu belirterek, “Burası, geçtiğimiz günlerde sayın Bakan'ın koordinesinde Ankara'da yapılan uyuşturucu ile ilgili toplantıda da özellikle gündeme getirildi" dedi.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 14:57
Zeytinköy'ün şöhreti Ankara'nın gündeminde
Bu sabah Antalya'da düzenlenen 'Şafak Operasyonu' ile ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, operasyonun Türkiye genelinde eşzamanlı yapıldığını söyledi. Bu operasyonların daha çok 'Türkiye Huzur, Güven 1-2-3-4-5' adları ile yapıldığını hatırlatan Celal Uzunkaya, “Operasyonlar iki aşamalı yürütülüyor. Biri kamuya açık yerlerde, diğeri kapalı yerlerde yapılıyor. Türkiye genelinde bu uygulamalara 65 ile 75 bin civarında, bazen 90 bin rakamlarını da bulan görevlilerin katıldığı uygulamalar yapıldı. Oldukça olumlu sonuçlar da alındı. Toplumun duyarlılığını artırmak, kurallara uyma, çevrenin rahatsız edilmesini önleme gibi asayişin, huzurun, güvenin tesisi noktasında katkısı oldu" dedi.

Bakanlığın son uygulaması sonucu, uyuşturucu madde kullanımı ile alakalı olarak dün geceden itibaren her ilde önceden belirlenen hedeflere yönelik operasyonel uygulamalar gerçekleştirildiğini ifade eden Celal Uzunkaya, şöyle konuştu: “Bu uygulama doğrultusunda ilimizde de daha önce bu işin ticaretini yapan, daha çok bu işte alana dönük faaliyet yürüten kişilere yönelik 39 hedefe operasyon yaptık. Toplam 39 hedef, 36 adreste olacak şekilde ki, bazıları karı-koca, baba-oğul olduğu için 39 hedef, 39 adres olarak belirlendi. Bakanlık Türkiye genelinde yapılan çalışmanın sonuçlarını basınla paylaşacaktır. İlimizin kötü şöhreti olan Zeytinköy'ü var. Burası, geçtiğimiz günlerde sayın Bakan'ın koordinesinde Ankara'da yapılan uyuşturucu ile ilgili toplantıda da özellikle gündeme getirildi. İlimizde de maalesef 1-2 yaygın alan var. Sık sık vatandaşlardan haklı olarak şikayetler geliyor. Parklarda, bahçelerde, sokaklarda uyuşturucu kullanan insanlara yönelik uygulamalar yapıyoruz. Narkotimleri artırdık. Araç ve kullandıkları donanımları da artıracağız. Motosikletli, yaya narkotimlerimiz ile narkotim köpekleri ve diğer birimlerimizin de desteğiyle, diğer toplumsal sorunlarda olduğu gibi uyuşturucu konusunu da asgariye indirecek çalışmalar devam edecek."

Son Güncelleme: 08.05.2017 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.