Zafer Bayramı'nı denizin altında kutladılar

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde bir grup dalgıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı denizin 30 metre altında Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak kutladı.

30 Ağustos 2013 Cuma 10:15
Zafer Bayramı'nı denizin altında kutladılar
Adrasan Beldesi'ndeki Olympos Kadir's Diving Center'da görevli dalış eğitmeni Metin Yılmaz başkanlığındaki 12 dalgıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümünü kutlamak için tekneyle denize açıldı. Dalış bölgesine gelen ekip, hazırlıklarını yaptıktan sonra saat 08.30'da denize atladı. Yaklaşık 30 metreye dalan dalgıçlar, üzerinde, 'Büyük Zaferin 91'inci Yılı Anısı'na' yazan Türk bayrağı ve Atatürk posterini açtı. Deniz altında fotoğraf çektiren ekip, yüzeye çıktı.

Zafer Bayramı dolayısıyla vatanı düşmanlardan kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak için denizde etkinlik düzenlediklerini belirten dalış eğitmeni Metin Yılmaz, "Bizler, Atatürk ve silah arkadaşlarını, bize hediye ettikleri denizlerde anmak istedik. Bu sebeple bayrağımızı ve Atatürk posterini suyun altına indirdik. Denizin 30 metre altında da olsa onları anmak büyük mutluluk" dedi.

Olympos Kadir's Diving Center'ın sahibi Kadir Kaya ise, "Bu güzel vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.08.2013 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.