Yüzerken 'GÖZ'ünü düşürdü

Antalya'da bir gözünü kanser nedeniyle 5 yıl önce kaybeden 25 yaşındaki İbrahim Demir, kendi imkanlarıyla taktırdığı protez gözünü yüzerken düşürdü. İbrahim Demir, yeniden taktıracağı protez gözün parasını SGK'nın karşılamadığını öğrenince ne yapacağını şaşırdığını söyledi.

06 Ağustos 2013 Salı 10:42
Yüzerken 'GÖZ'ünü düşürdü
Bir otelde resepsiyon görevlisi olarak çalışan İbrahim Demir'in göz rahatsızlığı 5 yaşındayken başladı ve 2008'de sağ gözü operasyonla alındı. Demir, o tarihte yaptığı araştırmada göz protezini SSK yoluyla alamayacağını anlayınca, 4 bin lira ödeyerek protez göz taktırdı. Bu süreçte askerlik muayenesini yaptıran ve sağ gözü olmadığı için askere alınmayan İbrahim Demir'e yüzde 32 engelli raporu verildi.

İbrahim Demir, bir hafta kadar önce Konyaaltı sahilinde yüzerken protezini düşürdü. Protezin, devlet tarafından 150 lirasının karşılandığını öğrenen Demir, "Asgari ücretle çalışan ve 5 ay önce evlendiğim için fazlaca borcu olan biriyim. 4 bin liralık protezi karşılayacak param yok. Bir gözüm olmadığı için yüzde 40 özürlü raporu alabilirsem, bir devlet kapısına girip düzgün maaş sahibi olabilirim. Protezimi de kendim taktırabilirim. Şu an için çaresizim" diye konuştu.

ADLİ PERSONEL OLMAK İÇİN OKUYORUM
Gözünün birini kaybettiğini, diğer gözünün de sorunlu olduğunu belirten İbrahim Demir, açık lisede eğitim gördüğünü ifade ederek, adliye personeli olmak isteğini söyledi. Demir, "Gündüzleri burada, akşam evde ders çalışıp, adliye personeli olmak için okuyorum. Ancak raporumu yüzde 40 olarak alamazsam, okumamın hiçbir faydası olmayacak. Yetkililerden yeniden muayene edilerek, hakkım olan yüzde 40 engelli raporunu almak istiyorum" dedi. 

Son Güncelleme: 06.08.2013 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.