Yörük kültürüne akademik katkı

AKDENİZ Üniversitesi'nde Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Merkez, kaybolmaya yüz tutmuş bu kültürü bilimsel anlamda araştırıp destekleyecek.

17 Ocak 2017 Salı 15:21
Yörük kültürüne akademik katkı
Yörük kültürünü oluşturan temel etken ve etmenleri araştırmak, kaybolmaya yüz tutmuş bu kültürü bilimsel anlamda desteklemek, incelemek ve konuda eserler vermek amacıyla, Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Merkezin kuruluşunu duyurmak amacıyla Akdeniz Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu'nda Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yard. Doç. Dr. Fatih Uslu ve Yörük kültürü ile ilgili Antalya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile basın toplantısı gerçekleştirildi.



Toplantıda, Antalya ve çevresinde yaşayan halkın bir kısmının Yörük olması nedeniyle bölge halkının yaşam tarzının ve kültürünün akademik düzeyde araştırılacağı merkezin hayata geçireceği çalışmalar ve projeler tanıtıldı.

Merkezin kuruluş amaçları ve faaliyet alanları konusunda açıklamada bulunan Rektör Mustafa Ünal, merkezin yurtdışında da araştırmalarda bulunacağına dikkat çekti. Rektör Ünal, merkezin faaliyet alanlarının, yurtiçi ve yurtdışındaki ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak, var olan yerel ve ulusal kitle iletişim araçlarında Yörüklerle ilgili programlar düzenlemesine katkıda bulunmak, bilimsel danışmanlık yapmak, Yörükler ile ilgili bülten, dergi, bilimsel dergi, kitap gibi sürekli yayın etkinlikleri yapmak, Yörük kültürü ile ilgili yurtiçi ve yurtdışı projeler yapmak ve yapılan projelere ortak olmak, dünyada Yörük kültürü ile benzer başkaca kültürlerin araştırmasını yapmak, ortak yönlerini ve farklılıklarını tespit etmek olduğunu aktardı. 

Son Güncelleme: 17.01.2017 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.