Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri başladı

Ziraat Ajans tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, Antalya’da başladı.

12 Kasım 2014 Çarşamba 15:52
Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri başladı
Ziraat Ajans tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, Antalya'da başladı. Dört gün sürecek etkinlikte 57 ilden bin 800'e yakın yöresel ürün sergileniyor.

Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, Cam Piramit'te ziyaretçilerine kapılarını açtı. Açılış töreninde konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de perakende sektörünün 250 milyar dolarlık bir sektör olduğunun altını çizerek, "Bu sektöre büyük sermaye el attı. Perakende sektöründeki esnaf ve sanatkar neredeyse yok olmaya yüz tuttu. Ama halkımız geleneksel olarak esnaf ve sanatkarı, semtindeki yakını, evinin anahtarını bıraktığı insan olarak görüyor" dedi.

Genç kuşağa esnaf kültürünün aktarılmasında yöresel ürünler fuarının önemli olduğunu kaydeden Palandöken, "Alışveriş yaparken esnafla iletişim kuruyoruz. Bunun için esnaf ve sanatkar çok önemlidir. Günümüzde ne kadar yok olmaya yüz tutsa da yine iki milyonun üstünde iş yeriyle halkımıza hizmet ediyoruz. Dünya bunu örnek alıyor. Güçlü millet olmamızın en önemli nedeni esnaf ve sanatkar arasındaki dayanışma ruhudur. Millet olarak bütün zorlukların üstesinden gelebilecek bir ülkeyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Antalya, Isparta ve Burdur'da yaşayan en yaşlı esnafa, Palandöken tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra fuarın açılışını TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok birlikte yaptı.Vatandaşlar da yöresel ürünlerin sergilendiği etkinliğe ilgi gösterdi.

"Türkiye Yöreseli Antalya'da Buluşuyor" sloganıyla kapılarını ziyaretçilerine açan fuar 11: 00- 21.00 saatleri arasında açık kalacak. Pazar günü sona erecek fuarı 80 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Cam Piramit'teki etkinlikte hazırlanan esnaf sokağı ile yok olmaya yüz tutmuş mesleklerde sergileniyor. 57 ilden 100 katılımcının bin 800'e yakın ürününün sergilendiği fuar, 16 Kasım'a kadar sürecek.  

Son Güncelleme: 12.11.2014 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.