'Yılın annesi' plaketini aldı

Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) yönetimi, Çocuk Evleri Sitesi'nde büyüyen engelli 6 yaşındaki E.A.'yı koruyucu aile olarak yanına alan 2 çocuk annesi 54 yaşındaki Sibel Hıdır'a 'Yılın annesi' plaketini verdi.

13 Mart 2015 Cuma 09:32
'Yılın annesi' plaketini aldı
‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında Akra Barut Otel’de düzenlenen gece, ANTİKAD Başkanı Leman Sedef Tuna’nın konuşmasıyla başladı. Kadınların her alandaki katkısına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirten Tuna, “Çalışan kadın güçlü aile yapısının oluşmasında toplumun ilerlemesinde ve Türkiye’nin gelişmesinde önemli rol oynayacaktır. Kadına değer vermek en büyük yatırım olacaktır. Ne yazık ki ülkemizde birçok kadın fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmaktadır. Eğitimle bu şiddetin önleneceğine inanıyoruz” dedi.

Ödül törenine katılamayan Demet Sabancı Çetindoğan adına plaketini Nurdan Öztürk alırken, ‘Yılın Akademisyeni Ödülü’ne layık görülen Aytül Erçil, kariyerini anlatan slayt gösterisi ile yaşadıklarını davetlilerle paylaştı. ‘Girişimcilik Onursal Ödülü’nün sahibi olan merhum Prof. Dr. Ziya Boyacıgiller’in hayat arkadaşı eşi Nakiye Avdan Boyacıgiller, eşini fotoğraflarla anlattı. Özel olarak hazırlanan sine vizyon gösterisi ile Boyacıgiller’in iş hayatından, aile hayatına, sosyal yaşamından gündelik alışkanlıklarına kadar birçok ayrıntıyı anlatan Nakiye Avdan Boyacıgiller ayakta alkışlandı. Gecenin son ödülü ise 2 çocuk büyüten ve ardından Çocuk Evleri Sitesi'nde büyüyen engelli 6 yaşındaki E.A.'yı koruyucu aile olarak yanına alan Sibel Hıdır'a verildi. ANTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Leman Sedef Tuna tarafından plaketi verilen Hıdır, E.A ile buluşma hikayesini anlattı. Hıdır, “Ben zengin bir insan değilim. Fakat o çocuklar para zenginliğinden daha çok, sevgi zenginliği arıyorlar. İmkanı olan herkes bir çocuk alıp büyütmeli” dedi. Gece duygusal anların yaşanmasının ardından sona erdi.
 

Son Güncelleme: 13.03.2015 09:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.