Yeterlilik Belgesi olmayan çalışamayacak

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi tarafından 'Mesleki Yeterlilik Belge Zorunluluğu ve Teşvikler' konulu bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini söyledi.

09 Şubat 2018 Cuma 12:15
Yeterlilik Belgesi olmayan çalışamayacak

ATSO Başkanı Davut Çetin, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde, mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olması nedeniyle sektörde çalışanları ve faaliyet gösteren firmaları bilgilendirme amacıyla 13 Şubat Salı 14.00-16.30 saatleri arasında bilgilendirme toplantısı yapacaklarını açıkladı.

ATSO meclis salonundaki toplantıya Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya ve Birim Koordinatörü Gülden Arıkan'ın konuşmacı olarak katılacağını kaydeden Başkan Çetin, "İşletmelerin bilgilendirilmesi ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilecek olan toplantıda 'Mesleki Yeterlilik Belgesi, Ulusal Mesleki Yeterlilik ve Standartlar, Belge Zorunluğu ve Teşvikler' konularında bilgiler verilecek. Konuyla ilgili tüm üye ve çalışanlarımızın söz konusu toplantıya katılmalarını öneriyorum" dedi.

BELGESİ OLMAYAN TEHLİKELİ MESLEKLERDE ÇALIŞAMAYACAK

'Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğin' 26 Eylül 2017 tarihli ve 30192 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Davut Çetin, belge zorunluluğu getirilen meslek sayısının 81'e çıktığını, 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' ya da 'Ustalık Belgesi' olmayan kişilerin çalıştırılması ve tespitinde işletmeye kişi başı 500 TL idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

2020'YE KADAR BELGE MASRAFI İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN

Davut Çetin, ayrıca tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin belge masrafı ile sınav ücretinin 31 Aralık 12.2019 tarihine kadar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacağını söyledi.

Davut Çetin, ATSO Mesleki ve Sınav Sertifikasyon Merkezi'nin (ATSO MESEM), mesleki yeterlilik belgelendirme çalışmalarını 2014 yılından itibaren turizm yiyecek içecek sektöründe yer alan 7 meslekte ve 09 Ocak 2017 tarihinden itibaren ise TOBB MEYBEM A.Ş. ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında belge zorunluluğunun olduğu 31 meslekte faaliyetlerini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 09.02.2018 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.