Yeşilay'ın eski başkanı serbest

ANTALYA'da zimmet ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından tutuklanan Yeşilay Cemiyeti Manavgat Şubesi eski Başkanı Fatih Kaplan, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

25 Kasım 2016 Cuma 14:26
Yeşilay'ın eski başkanı serbest
Yeşilay Cemiyeti Manavgat Şubesi eski Başkanı Fatih Kaplan, geçen yıl aralık ayında, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, özel evrakta sahtecilik ve Dernekler Kanununa muhalefet suçları nedeniyle gözaltına alındı. Fatih Kaplan, bir şirketle yaptığı sözleşmede Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'ni 120 bin TL zarara uğrattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Hakkında zimmet, resmi evrakta sahtecilik, özel evrakta sahtecilik ve Dernekler Kanununa muhalefet dava açılan Fatih Kaplan'ın yargılanmasına, Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın 4'üncü duruşmasına tutuklu sanık Fatih Kaplan, tutuksuz sanıklar M.S.B. ve B.A., sanık avukatları ile Yeşilay Cemiyeti avukatı katıldı.

Fatih Kaplan'ın avukatı Yusuf Sait Ünal, dosyadaki sözleşmenin muvazaalı bir sözleşme olduğunu iddia ederek, müvekkilinin zimmet suçundan beraatını, atılı diğer suçlardan da tahliyesini istedi. Kaplan ise savunmasına suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini ve beraatını istedi. Cumhuriyet savcısı da davayla ilgili delillerin toplandığını, mütalaasını vermek için süre talep ederken, sanığın da tahliyesini istedi. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Fatih Kaplan'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma, ertelendi. 

Son Güncelleme: 25.11.2016 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.