Yaşar ve Şahin mahkemelik

Macun tapulamasından dolayı AK Parti ve MHP arasında giderek alevlenen kavga, mahkemeye taşındı. AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’in, MHP’li Ahmet Yaşar hakkında suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.

04 Kasım 2014 Salı 15:05
Yaşar ve Şahin mahkemelik
Aksu Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumunda AK Parti ve MHP’yi karşı karşıya getiren “Kat artışı” ile ilgili tartışmalar, mahkemeye taşındı. AK Parti Durmuş Kaan Şahin’in, MHP Büyükşehir ve Aksu Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yaşar’ın kendisi ilgili yaptığı açıklamaların hakaret içerdiğini ileri sürerek, suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.
Oy çokluğu ile kabul edilen macun tapulamasında iki kat artırımı önerisinin iptali için yargıya gidebileceklerini ifade eden MHP Aksu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yaşar’a, AK Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’de sert eleştiri gelmişti. MHP’li Yaşar’ı şov yapmakla itham eden AK Partili Durmuş Kaan Şahin, “Ahmet Yaşar şov peşinde. Aksu’ya ihanet ediyor. Aksu’nun önünde set olmaya çalışıyor” açıklamalarında bulunmuştu.

“İhanetle” suçlanan MHP’li Yaşar, aynı sertlikte AK Partili Durmuş Kaan Şahin’e cevap vermişti. “Bunlar cahil. İpliklerini pazara çıkardık diye saldırıda bulunuyorlar. AKP ilçe başkanı benim muhatabım değil. Seçilip öyle çıksın karşıma. Kendisi avukat galiba. Ama işleri iyi olmadığı için Aksu’da müteahhitliğe soyunuyormuş, o nedenle Macun tapulama sahasında kat artışı istiyorlar” diye ağır konuşmuştu.

İşte bu açıklamalar her iki tarafı yargı önüne çıkarmaya neden oldu. AK Partili Başkan Şahin’in, MHP’li Yaşar’ın açıklamalarının hakaret ve iftiralar içerdiğini iddia ederek, avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi. Gelişmeleri her iki tarafta doğrularken, şikâyet konusunda şu ifadelere yer verildiği bildirildi.
İşte şikâyet konusu

MHP Büyükşehir Aksu Belediye meclis üyesi olan Ahmet Yaşar 08/10/2014 tarihinde Aksu Gazetesine hem de kendisi bizzat giderek bir röportaj vermiştir. Bu röportajında müvekkile yönelik hakaretler ve iftiralar mevcuttur. Hakaretler ve iftiralar hem gazetenin 1’inci sayfasında sür manşet olarak verilmiş, hem de 4. Sayfayı neredeyse tamamen kaplamıştır. Görüldüğü üzere, hem Avukatlık mesleğini içre eden hem de AK Parti Aksu ilçe Başkanlığı görevini yürüten müvekkil hakkında söylenen CAHİL kelimesi ve devamında rant ve haksız kazanç elde etme peşinde koştuğunun açıkça ifade edilmesi, Durmuş Kaan Şahin’in onur, şeref ve saygınlığını rencide etmek kastıyla yapılmış bir fiildir. Şüphelinin müvekkil hakkında “avukatlık işleri iyi değil “ beyanı dahi, müvekkili aşağılama çabasıdır. Şüphelinin amacı müvekkili halk gözünde küçük düşürmektir dolayısıyla fiilin TCK 125. Madde 1,2,3/a,4,5 fıkraları kapsamında hakaret suçunu oluşturduğu aşikârdır
 

Son Güncelleme: 04.11.2014 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.