Vurgun üzerine vurgun mu yapılıyor?

04 Aralık 2017 Pazartesi 12:14
Vurgun üzerine vurgun mu yapılıyor?

Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, asfalt ihalesi yolsuzluğu iddiasından sonra, asfalt dökümü esnasında da 2’inci bir yolsuzluğun gerçekleştirildiğini öne sürdü. Yıldırım, “İddia ediyorum,  dökülmeyen asfaltı, döktü gösterilip, 2’inci bir yolsuzluk daha yapılmaktadır” dedi. 

Antalya Isparta arası

İsa Yıldırım bu kadarına pes dedirtecek bir tartışmanın fitilini ateşledi. Geçen hafta taşeron firma elemanları aracılığıyla 7 milyonluk asfalt hak edişine imza atıldığını hatırlatan Yıldırım, “7 milyonluk TL’lik asfalt deyip geçmeyin. Yollar altı metre genişliğinde olsa, 7 milyonluk yol, buradan Isparta’ya varır. Aksu’da, Antalya Isparta arasını kapatacak bir oranda asfalt görememekteyim” diye konuştu.

Nereye döktünüz?

5 yıllık Aksu Belediye Başkanlığı döneminde, bütün Aksu’ya döktükleri asfaltın tutarı 7 milyon TL bile olmadığını ifade eden Yıldırım, “Ona rağmen Aksu’nun her tarafı asfalt olmuştu. Şimdi sorarım 7 milyonluk asfaltı nereye döktünüz. Vatandaşın çoğu yollarının bozuk ve çamur içerisinde olmasından dolayı dert yanıyor. Eğer vatandaşın yolları yapılmadıysa, bu asfaltı nereye döktünüz” dedi.

Akılları karıştıran soru

“7 milyonluk asfaltı döktü gösterip, vurgun üzerine bir vurgun daha mı yapılmak istenmektedir?” şeklinde soruyla akılları karıştıran İsa Yıldırım, “Asfalt ihalesi yolsuzluğundan sonra, döküm esnasında da 2’inci bir yolsuzluk daha gerçekleştirilmektedir. Bunun açık ispatı, asfalt ile ilgili hayır diyen teknik elemanların, sürgüne gönderilip, taşeron işçilere hak edişi imzalatmanızdır” şeklinde konuştu.

Yıldırım daha sonra şunları söyledi;

“İktidar Partisine mensup üniversite mezunu Eczacı Halil Şahin’i personel maaşlarını dahi ödeyemez hale gelişinin sebebi her attığı adımda, yolsuzluk oyunlarıyla belediyeyi zarara uğratmasında kaynaklanmaktadır. Halil Şahin, İsa Yıldırım’ın bu yolsuzluk iddialarını çürütmek istiyorsa, Pazar oteller bölgesinde ki Pazar yerini kimlere verdiğini açıklamalı. Aksu halkının oyuyla seçilen ve görevi Aksu halkına hizmet olan Halil Şahin 217 dükkândan oluşan pazarın kaçını Aksu’da yaşayan vatandaşa vermiş. Belediye Pazar yerinde yıllık 1 milyon TL gelir sağlarken, pazarı işleten şahsın karı nedir? Bu Pazarı Aksu Belediyesi kendisi yapıp ortadaki karı belediye bütçesine katarak, personel maaşını ödeyemez miydi.  Veyahut, 11 milyona yapılması gereken asfaltı 22 milyona çıkartarak, belediyeyi zarara uğratması, personel maaşını ödeyemeyişinin sebeplerinden birisi değil midir.  Lafın kısası bugün Aksu Belediyesi personel maaşını ödeyemeyen, hizmet üretmeyen bir kurum haline getirilmişse, bunun açık ve net sebebi Halil Şahin’in bazı yandaşlarının yolsuzluk yaparak belediyeyi zarara uğratmasından kaynaklanmaktadır”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.