Vize borcu nedeniyle sınırdışı edilecek

Antalya'da yaşayan Türkmenistan uyruklu Şemşat Jumayewa, 2007'den kalma vize borcunu ödeyemediği için Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde gözetim altına alındı.

03 Ağustos 2013 Cumartesi 14:37
Vize borcu nedeniyle sınırdışı edilecek
Özürlü bir çocuğu olan Jumayewa'nın birlikte yaşadığı Bedrettin Akbay, 5 bin 600 TL vize borcu için gerekli paranın denkleştirilememesi halinde Jumayewa'nın pazartesi günü sınırdışı edileceğini, yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

Antalya'nın Kepez İlçesi'nde yaşayan sera işçisi Bedrettin Akbay (37) ve Türkmen uyruklu Şemşat Jumayewa (33), 2007 yılında Ankara'da tanıştı. Evlenmek için başvuruda bulunan Akbay ve Jumayewa, evrak eksikliğinden dolayı resmi nikah yaptıramadı. 2008'de Antalya'ya yerleşen çiftin, sol kolu dirsekten eksik, sol bacağı ise 3 santim kısa, şu anda 4 yaşında olan özürlü çocukları Deniz Akbay dünyaya geldi.

SINIR DIŞI EDİLECEK
İddiaya göre çift, geçtiğimiz günlerde bir tartışma nedeniyle karakolluk oldu. Yapılan incelemede, 2007 yılından kalma toplam 5 bin 600 TL vize borcu olduğu belirlenen Jumayewa, Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde gözetim altına alındı. Yüzde 78 özürlü raporu olan çocuğun da annesinin yanında olduğu belirtildi. Bedrettin Akbay, vize borcunun ödenmemesi halinde Jumayewa'nın 5 Ağustos Pazartesi günü sınır dışı edileceğini aktardı.

Bedrettin Akbay, çevrelerinden 3 bin 500 TL topladıklarını, bunun borcu ödemeye yetmediğini ifade etti. Astım hastası olan ve çocuğunun bakımı için birikim yapamadığını söyleyen Akbay, yetkililerden yardım beklediklerini, aile düzeninin bozulmasını ve çocuğunun annesiz yaşamasını istemediğini anlattı. 

Son Güncelleme: 03.08.2013 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.