Valilik görevlisine rüşvet operasyonu

Antalya'da uzun süredir kaçak bölümleri nedeniyle soruşturma geçiren ve ruhsatsız bazı bölümleri için yıkım kararı çıkan Ramada Plaza Otel, bu kez rüşvet operasyonuyla gündeme geldi.

24 Temmuz 2014 Perşembe 15:54
Valilik görevlisine rüşvet operasyonu
Konuyla ilgili Antalya Valiliği tarafından görevlendirilen araştırmacı İlyas Ö., 10 bin lira rüşvet alırken yakalandı. 

Valilik araştırmacısı İlyas Ö., yıkım kararını uygulamayan, aralarında Muratpaşa Belediyesi Meclis üyeleri, zabıta müdürlüğü, fen işleri müdürlüğü, imar ve emlak müdürlüğü yetkilileri ile memurlar hakkında yaklaşık iki hafta önce soruşturma başlattı. Muratpaşa Belediyesi, soruşturma için Zerdalilik Mahallesi'ndeki kütüphane yanında bir bölümü İlyas Ö.'ye tahsis etti. Soruşturma devam ederken Ramada Plaza Otel yetkililerini arayan İlyas Ö., belediye görevlileri hakkında soruşturma izni verdiği takdirde otelin ruhsatsız bölümlerinin derhal yıkılacağını belirterek, iddiaya göre 60 bin lira rüşvet istedi.

Ramada Plaza Otel yetkilileri, bu talep üzerine durumu polise bildirdi. Savcılığın talimatıyla rüşvetin verilerek, suçüstü yapılması talimatını alan polis, harekete geçti. Ramada Otel'den bir yetkili seri numaraları alınmış 10 bin lirayı bir zarfa koyarak, cumartesi günü paranın hazır olacağını bildirdi. Cumartesi günü mesai olmamasına rağmen kütüphanedeki yerine gelen İlyas Ö., zarf içindeki parayı almak için bahçeye çıktı. Çevrede kameralı güvenlik ekipleri kuran polis, para dolu zarfı alıp içeri doğru giden İlyas Ö.'ye suçüstü yaptı.

Nöbetçi mahkeme tarafından 'rüşvet almak' suçundan tutuklanan İlyas Ö. ifadesinde, “Olayı soruşturduğum Ramada Plaza Otel yetkilileri bana bir belge getireceklerini söyledi. Ben zarf içinde getirilen belgeyi almak için çıktım. İçinde para olduğunu bilmiyordum. Bana komplo yapılmıştır" dedi. 

Son Güncelleme: 24.07.2014 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.