Valilik 1987 hükümlü çalıştıracak

ANTALYA Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında hükümlülerin kamu yararına işlerde çalıştırılmasını öngören protokol imzalandı.

12 Aralık 2016 Pazartesi 16:24
Valilik 1987 hükümlü çalıştıracak
Antalya Polis Evi'ndeki protokol törenine, Vali Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Denetimli Serbestlik Müdürü Şefik Demirkol katıldı. Törende konuşan Denetimli Serbestlik Müdürü Şefik Demirkol, Antalya'da son iki yılda kamu yararına çalıştırılan hükümlülerle ilgili bilgiler verdi. Demirkol, bugüne kadar, ağaç dikme, temizlik, genel ve idari hizmetler, bakım ve onarım gibi dört iş kolunda hem belediyelerde hem de valiliğe bağlı kamu kurumlarında hükümlülerin çalıştırıldığını söyledi.



Muratpaşa, Kepez, Kemer, Aksu, Döşemealtı, Korkuteli ve Konyaaltı kaymakamlıklarında geçen yıl 80 hükümlünün temizlik ve büro işlerinde çalıştırıldığını aktaran Demirkol, "Valiliğe bağlı kurumlarda 2015 yılında toplam 418 hükümlü 74 bin 655 saat, 2016 yılında ise 352 hükümlü 62 bin 867 saat kamu yararına çalışma hükümlülüğü kapsamında çalıştırıldı. Hükümlüler hem cezalarını yerine getirdi hem de ülke ekonomisine katkıda bulundu" dedi. Şefik Demirkol, 2017 yılında ise 585'i kadın olmak üzere 1987 hükümlünün valiliğe bağlı kamu kurumlarında çalıştırılmasını planlandıklarını kaydetti.

BELEDİYELERLE DE PROTOKOL İMZALANACAK
Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da 2005 yılından sonra ceza kanunlarında yapılan değişiklikle beraber belli suçlarla ilgili hükümlülere kamu yararına işlerde çalışarak cezalarını ödeme uygulamasına geçildiğini söyledi. Başsavcı Solmaz, bu kapsamda Antalya Valiliği ile protokol yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile Akdeniz Üniversitesi ile de protokol yapacaklarını aktaran Solmaz, hükümlülerin okulların onarımı, camilerin temizliği ve Antalya'nın güzelleşmesi gibi işlerde çalıştığını söyledi.



Antalya Valisi Münir Karaloğlu da bugüne kadar okulların, camilerin, parkların temizliğinden onarımına kadar birçok işte çalıştırılan hükümlülerin bu şekilde cezalarının infaz edilebildiğini söyledi. Böylece hem insanların ceza evinde kalarak özgürlüklerinden mahrum kalmadığını hem de topluma karşı olan borçların topluma hizmet ederek ödemiş olduğunu söyleyen Karaloğlu, "Son derece çağdaş bir infaz şekli. Ama hiç kimse suç işlemesin. Ama insan varsa, toplum varsa, suç da vardır. Onun için mahkemeler var, savcılıklar var. Suç işleyenin cezasını da ancak kamu eliyle infaz ettirebiliriz" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 12.12.2016 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.