Validen Gaziler Günü kutlaması

 ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, 'Gaziler Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı.

18 Eylül 2019 Çarşamba 10:50
Validen Gaziler Günü kutlaması

Vali Münir Karaloğlu, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Eylül'ün, bu toprakları yurt kılmak ve yurt tutmak üzere, canlarından ve serlerinden vazgeçerek mücadele veren kahraman gazilerimizin onur ve şeref günü olduğunu söyledi. 19 Eylül'ün aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanı verilişinin 98. yıl dönümü olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, "Tüm gazilerimizi minnetle anıyor, onların büyük bir cesaret örneği göstererek nail oldukları bu şerefi, milletçe büyük bir coşku ile paylaşıyoruz" dedi.

"'Şehadetle birlikte 'gazilik' de bu toprakların en temel değeridir, yaşam nefesidir; vatan savunmasının özüdür" diyen Vali Karaloğlu, mesajında şu ifadelere verdi:

"Bu öz, yüksek medeniyetimizin temel inancından beslenmiş, kahraman ve büyük milletimizin cesaretiyle perçinlenmiştir. Ecdadımızın sahip olduğu bu gaza ruhu sayesinde, bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklar Türk ülkesi olarak tanımlanmış, aziz milletimizin verdiği Milli Mücadele neticesinde de, Türkiye Cumhuriyeti olarak tescillenmiştir. Aziz vatanımız hem gaziliğin hem de şehadetin yuvası, aziz milletimiz de bu yuvanın sarsılmaz bekçisidir. Gazilerimiz ve şehitlerimiz milli varlığın güvenceleri, milli istiklalin yenilmez güçleridir. Bu cennet vatan ezanımızın, bayrağımızın, milletimizin müstahkem kalesidir ve inşallah ilelebet böyle kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize esenlikler diliyor, sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Gaziler Gününüz kutlu olsun."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.