Vali Türker Expo bütçesini açıkladı

ANTALYA Valisi Muammer Türker, Expo 2016 Antalya'nın toplam bütçesinin 1 milyar 850 bin TL olduğunu belirterek, bu yıl içinde bu bütçenin 771 milyon TL'lik kısmının kullanılmasının öngörüldüğünü söyledi.

27 Nisan 2016 Çarşamba 15:20
Vali Türker Expo bütçesini açıkladı
Antalya 2'nci İl Koordinasyon Kurulu, Vali Türker başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu'nda toplandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Müdürlüğü yetkililerinin devam eden çalışmalar hakkında sunum yaptığı toplantının açılışında konuşan Vali Türker, mart sonu itibariyle yatırımcı kuruluşlar ve yerel yönetimler tarafından 551 yatırım projesinin yürütüldüğünü kaydetti. Vali Türker, bu projelerin 52'sinin tamamlandığını, 355'inin devam etmekte, 73'ünün ihale aşamasında olduğunu belirtirken ,71'ine ise başlanmadığını söyledi. 



Projelerin toplam yatırım bedelinin 9 milyar 601 milyon TL olduğunu kaydeden Vali Türker, bu projelerin gerçekleşmesi için şu ana kadar 3 milyar 130 milyon TL harcandığını söyledi. 2016 yılında söz konusu projeler için 1 milyar 420 milyon TL bütçe ayrıldığını aktaran Vali Türker, yılın 3 ayında yapılan harcamanın ise 353 milyon TL olduğunu kaydetti. 



Mart sonu itibariyle yatırımcı kuruluşların, projeler için ayrılan bütçelerde gerçekleşme oranının yüzde 30, yerel yönetimler için yüzde 15 olduğuna dikkat çeken Vali Türker, yılbaşı olması nedeniyle bütçelerin gerçekleşme oranları açısından rakamların anlamlı olmadığını belirtti. 



2016 için tahsis edilen ödenekler içinde 335 milyon TL ile en yüksek payın ulaştırma sektörüne ayrıldığını, onu 219 milyon TL ile eğitim sektörünün takip ettiğini belirten Vali Türker, sıralamanın tarım, sağlık, turizm, enerji olarak devam ettiğini söyledi. 



Antalya'nın söz konusu yatırımlar dışında merkezi bütçeden karşılanan önemli yatırımlar aldığına da dikkat çeken Vali Türker, Expo 2016 Antalya için yapılan yatırımların bunun en somut örneği olduğunu söyledi. Expo'nun bütçesinin 1 milyar 850 milyon TL oluğunu ve 2016 yılında bu bütçenin 771 milyon TL'lik kısmının kullanılmasının öngörüldüğünü belirten Türker, “Bunun ne kadarının gerçekleşeceğini işlemler tamamlanınca göreceğiz" dedi. Antalya'nın gerek kasım ayında yapılan G-20 Liderler Zirvesi, gerek Expo ile büyük yatırımlar aldığını kaydeden Vali Türker, “Geçtiğimiz hafta Expo'nun açılışı yapıldı. Bununla birlikte sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın katılımıyla yatırım bedeli 841 milyon TL olan 41 projenin açılışı gerçekleştirildi. 2015 yılı içinde iki büyük toplu açılış yaptığımızı hatırlayacaksınız. Çok kısa sürede büyük yatırımlar gerçekleşti. Bu büyük yatırımlar Antalya'nın hizmetine sunuldu" diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.04.2016 15:21
Anahtar Kelimeler:
Antalya Expo 2016
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.