Vali Karaloğlu'nun 19 Mayıs mesajı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98'inci yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

18 Mayıs 2017 Perşembe 11:37
Vali Karaloğlu'nun 19 Mayıs mesajı
Vali Karaloğlu mesajında, 19 Mayıs'ın Türk milleti için tarihi bir gün, önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 19 Mayıs'ın, milli mücadelenin ilk kıvılcımının atıldığı, milletçe tekrar bağımsızlığa yürümenin ilk adımı olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, "Bu tarihi günün, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak bağımsızlık mücadelemizi resmen ve fiilen başlatışının, 98. yıl dönümünü kutlamanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz.

Türk Milleti, zaferlerle dolu şanlı tarihinin yanı sıra, çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmış ve kalmaktadır. Yaklaşık kırk yıldır devam eden terör ve en son vuku bulan 15 Temmuz Darbe ve İşgal Girişimi bunun apaçık göstergesidir. Tabi ki, aziz milletimiz de birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü saldırı ve tehdidi kararlılıkla bertaraf edeceğini 15 Temmuz'da bir kere daha tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

Vali Karaloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "İnanıyorum ki, tarihi boyunca bütün badireleri atlatmayı başaran aziz milletimiz, bundan sonra da aynı ruhla hareket edecek ve daha güzel yarınlara, daha büyük hedeflere kapı aralayacaktır. Hiç şüphesiz, bu hedefe, Gazi Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti emanet ettiği Türk Gençliğinin azmi, gayreti ve mücadeleleriyle ulaşacağız. Gençlerimizin milli ve manevi zenginlikleriyle, bütün güzellikleriyle, birlikte, ülkemize ve devletimize sahip çıkacağına inancımız tamdır. Gazi Mustafa Kemal'in tarihi ifadesinde olduğu gibi, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeyi birinci vazife olarak gördüklerinden ve bunu yerine getireceklerinden şüphemiz yoktur. Bizler; bu yolda ülkemizin umudu ve göz bebeği olan siz gençlerimizin yanında olmaktan her zaman gurur duyduk ve gurur duymaya devam edeceğiz. Çünkü bizler, sizin gözlerinizdeki pırıltıyı, Türkiye'yi aydınlatan güneşin ışığı olarak gördük, görüyoruz. Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşımızın kahramanları şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı içtenlikle kutluyorum." 

Son Güncelleme: 18.05.2017 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.