Üsteğmen Oğuz Kaan Usta Afrin'de şehit oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit oldu.

24 Ocak 2018 Çarşamba 07:02
Üsteğmen Oğuz Kaan Usta Afrin'de şehit oldu

Antalya'da bir okulda İngilizce öğretmeni olan eşi Saide Üstüner Usta'ya acı haber verildi.

Şehit Üsteğmen Usta'nın anne ve babasının ise Ankara'da oturduğu kaydedildi.

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, acı haberi Twitter'dan "Vatanımızın bekası içinAfrin'de 'Zeytin Dali Harekatı’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun." yazısı ile paylaştı.

TÜM YPG'Lİ TERÖRİSTLER ÖLDÜRÜLDÜ

Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın şehit düştüğü El Hammam köyü ve çevre tepeleri teröristlerden temizlendi.

Bölgede operasyona devam eden TSK ile ÖSO birlikleri, YPG'li teröristlere darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor.

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK
Afrin'de düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın acı haberi, Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'nde oturan eşi Saide Üstüner Usta'ya, sağlık görevlileri eşliğinde verildi. Serik ilçesinde bir okulda İngilizce öğretmeni olan Saide Üstüner Usta, acı haberin ardından fenalaştı. Sağlık görevlilerinin evde müdahale ettiği Usta, güçlükle sakinleştirildi. Şehidin evine dev Türk bayrakları asılırken Muratpaşa Belediyesi tarafından evin girişine taziye çadırı kuruldu. Acı haberi alan kayınvalide Hülya Üstüner yakınlarının desteğiyle eve geldi. Ağıtlar yakan Hülya Üstüner, "Yavrum erken oldu. Hiçbir arada kalamadınız yavrum çok erken oldu" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin babası Canpolat Usta ve kayınbabası Emre Üstüner'in de emekli astsubay olduğu belirtildi. Şehidin naaşının Afrin'den memleketi Ankara'ya götürüleceği, başkentteki törenin ardından defnedileceği kaydedildi.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın Kayseri Dağ Komando Tugayı'nda görev yapmaktayken 'Zeytin Dalı Harekatı'na katıldığı belirtilerek, "Şehit Oğuz Kağan Usta, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girdiği çatışmada şehit olmuştur. Evli ve 2.5 yaşında bir kız çocuğu bulunan şehit Oğuz Kağan Usta'nın eşi ilimizin Serik İlçesinde öğretmenlik yapmaktadır. Bizleri derinden üzen ve saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Cenabı Hak'tan rahmet diliyoruz. Şehidimizin kederli ailelerine ve yakınlarına sabırlar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyoruz" denildi.

ACI HABER, ANKARA'DAKİ ANNE VE BABASINA ULAŞTI

Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın şehit olduğu haberini Ankara'nın Çankaya ilçesi Seyranbağları Mahallesi'nde oturan anne ve babasına askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Acı haberi alan baba emekli astsubay Canpolat (54) ve anne Sevim Usta (50), gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba evi ile bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit evi, acı haberi alıp, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı. Çankaya Belediyesi de şehidin evinin önüne taziye çadırı kurdu.
Şehit üsteğmen Usta'nın Antalya'da görev yapan İngilizce öğretmeni eşi Saide Üstüner Usta'nın da 3 yaşındaki kızıyla birlikte Ankara'ya gelmek üzere yola çıktığı belirtildi. 

ŞEHİT ÜSTEĞMEN, 4 YIL ANTALYA'DA GÖREV YAPMIŞ
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Tahir Savran ve Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer şehit evine taziye ziyaretinde bulundu. Bir süre aileyle görüşen Vali Karaloğlu, Afrin'de devam eden mücadelenin çok çetin geçtiğini söyledi. TSK'nın güçlü bir şekilde bu mücadeleyi gerçekleştirdiğini anlatan Vali Karaloğlu, “Şehidimiz 4 yıl Antalya Tugay Komutanlığı'nda görev yapmış. Geçen yıl buradan Kayseri 1'inci Komando Tugayı'na tayin olmuş. Oradan da Suriye'ye operasyona görevlendirilmiş. Şehidimizin eşi burada çalışıyor. Ailenin kendi kararı, yarın Ankara'da defin işlemi gerçekleştirecek. Biz aileyi buradan göndereceğiz. Allah Mehmetçiğimize güç kuvvet versin" dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.