Üniversiteye 300 bisiklet

AKDENİZ Üniversitesi ve Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında, Fiziksel Aktivite İmkanlarının Geliştirilmesi İşbirliği protokolü imzalandı.

02 Şubat 2017 Perşembe 14:23
Üniversiteye 300 bisiklet
AÜ Senato Salonu'nda gerçekleşen protokole AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Murat Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar ve yöneticiler katıldı. Çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemi üzerinde oluşabilecek potansiyel yükünün azaltılması için toplumda bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla Sağlık Bakanılığı'nın teşvikiyle "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, fiziksel akviteyi teşvik projesi başlatıldı.

Senato Salonu'nda gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Ünal, "Protokol kapsamında üniversitemize 300 bisiklet verilecek. Bu bisikletleri öğrencilerimiz ve personelimiz kullanabilecek. Öğrencilerimizin sağlıklı yaşama kavuşması kendilerine güvenlerinin gelmesi ruhen ve bedenen sağlıklı olmaları gibi birçok açıdan sporun faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Özdemir ise şöyle konuştu: "Spor hayatın içerisinde olması gereken bir şey. Biz Türk toplumu olarak eskiden hareketli bir yaşamın içerisinde yaşıyorduk. Ancak toplumsal gelişim, teknolojinin hayatımıza girmesi neticesinde hareketsiz yaşama mahkum olmaya doğru gidiyoruz. Bizim yaptığımız bu çalışmayla hareketli yaşamı hayatın her alanına taşımayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz kampus alanında hareketli yaşamı kendi yaşamın içine katabilsin diye bu protokolü gerçekleştiriyoruz." Konuşmaların ardından protokol imzalandı. 

Son Güncelleme: 02.02.2017 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.