Üniversitede hakaret suçları paneli

AKDENİZ Üniversitesi Hukuk ve Kültür Topluluğu tarafından 'İfade Hürriyeti Bağlamında Hakaret Suçları' paneli düzenlendi.

13 Aralık 2016 Salı 14:21
Üniversitede hakaret suçları paneli
AÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Yaşar Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Erdem, basın yoluyla işlenen hakaret suçları, kamu görevlisine hakaret, cumhurbaşkanına hakaret suçunun nitelikleri ve bu suçlara ilişkin Türk Ceza Kanununda öngörülen yaptırımlar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.



Bahsi geçen suçlara ilişkin olarak uygulamada karşılaşılan sorunlara da değinen Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, mehaz kanunlardaki düzenlemeler, Yargıtay içtihatları ve doktrindeki görüşler ile çözüm yolları önerdi. Ayrıca konuya ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi'nin kararları da karşılaştırmalı olarak ele alındı.
Öğrencilerin ve genç akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği panelin sonunda Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem'e fakülte adına plaket takdim edildi. 

Son Güncelleme: 13.12.2016 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.