Ulusal Birlik Anıtı törenle açıldı

ÇALLI Kavşağı'nda gerçekleştirilen köprülü kavşak yapımı nedeniyle yerinden sökülerek Antalyaspor Kavşağı'na taşınan Ulusal Birlik Anıtı törenle açıldı.

18 Nisan 2016 Pazartesi 14:00
Ulusal Birlik Anıtı törenle açıldı


Açılışa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok ile proje mimarı Pınar Öktem ve çok sayıda davetli katıldı. Anıtla ilgili bilgi veren Pınar Öktem, “Anıt milli mücadelenin tüm evreleri ile birlik beraberliğimizin yürünen yolda nasıl başarılı olunduğuna tanıklık etmemizi sağlayan bir eser. Bu anıtı tasarlarken Kuvayi Milliye destanını birinci bölümde, çıkılan çetin mücadeleden sonra medeniyet düzeyinin artırılmasına yönelik inkılapları ikinci bölümde, yaşamak yücelmek ve kalkınmak için ihtiyacımız olan milli beraberliğimizi vurgulayan ileriye emin adamlarla yürüyen ulusumuzu üçüncü bölümde sanat yolu ile ifade ettik. Anıtın merkezinde ise tüm bu dönemlerde ulusa önderlik etmiş toplayıcı ve birleştirici başkomutan, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk bulunmaktadır" dedi.

Başkan Menderes Türel ise heykelin Çallı Kavşağı'ndan Antalyaspor Kavşağı'na geliş aşaması ve yaşananları özetleyen bir konuşma yaptı. "Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün Antalya'ya yeniden geliyormuş gibi bir duygu yaşıyorum" diyen Türel, “Atatürk heykelini aralık ayında Çallı'daki köprülü kavşak projesi sebebiyle taşımak durumunda kaldık. Bunu kendi kendimize kararlaştırmadık. Hem kavşak projesini hem anıtın nereye taşınacağını Antalyalılara sorduk. Antalyalılar yüzde 90'ın üzerinde oy ile hem kavşak yapımına hem de heykelin Antalyaspor Kavşağı'na taşınması için onay verdi" dedi.



VENEDİK GİBİ PRAG GİBİ ŞEHRE BAŞKAN OLMAK İSTERDİM


Önceki Büyükşehir Belediyesi yönetiminin çevre yolundaki köprülü kavşak çalışmalarına karşı çıktığını kaydeden Türel, “Antalya Venedik gibi, Prag gibi kalsın diye konuşuyorlar. Ben de çok isterdim. 100 sene önce altyapısını bitirmiş Venedik ve Prag gibi bir şehre belediye başkanı olmayı. O zaman farklı projelerle uğraşırdık. Keşke siz bu projeleri yapacak olan Karayolları'na hayır demeseydiniz de projeler şimdiye kadar bitmiş olsaydı" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kurdeleyı kesen Türel ve protokol, heykel çevresinde yakılan renkli meşale ve balon gösterisini izledi.

Son Güncelleme: 18.04.2016 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.