Uçakta taciz davasında beraat

ALMANYA'dan uçakla Antalya'ya gelirken yanında oturan 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanan Azeri vatandaşı 24 yaşındaki Orkhan M., beraat etti.

13 Aralık 2016 Salı 11:45
Uçakta taciz davasında beraat
Olay, geçen yıl 23 Ekim günü Almanya'nın Frankfurt kentinden saat 14.20'de kalkış yapan tarifeli uçakta meydana geldi. Antalya'da yaşayan anneannesini ziyaret için tek başına yola çıkan M.D., oturduğu koltuktan kalkıp kuyruk kısmındaki erkek kabin görevlisinin yanına gitti. M.D., kabin görevlisine, yanındaki 13D numaralı koltukta oturan kişinin kendisini eliyle taciz edip dudaklarından öptüğünü iddia etti.

PİLOT HAVADA İHBAR ETTİ
Bunun üzerine kabin görevlisi, Azerbaycanlı yolcu Orkhan M.'ye iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Orkhan M., taciz iddiasını kabul etmedi. Uçaktaki taciz iddiası pilota da bildirildi. Pilot uçak havadayken Antalya ile temasa geçip ihbarda bulundu. İhbar üzerine polis, Antalya Havalimanı'na iner inmez Orkhan M.'yi gözaltına aldı.

ŞİKAYETÇİ OLDU
Havalimanında annesi tarafından karşılanan M.D. ise polise şikayette bulundu. Annesi ve babasıyla Almanya'da yaşadığını söyleyen M.D., "Anneannem rahatsızlanınca annem Antalya'ya gitmişti. Bir süre sonra ben de anneannemi ziyaret için yola çıktım. Antalya'da karşılaması için annemle sözleşmiştik. Uçakta gelirken yanımda oturan kişi kolumu, karnımı elledi. Dudağımdan öptü. Bunun üzerine durumu kabin görevlisine anlattım" dedi.

18 GÜN CEZAEVİNDE KALDI
Antalya Havalimanı Adli Hizmetler Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Orkhan M., suçsuz olduğunu söyledi. Bakü'de ikamet ettiğini, bir üniversiteye kayıt için Almanya'ya gittiğini anlatan Orkhan M., Antalya'da da evleri olduğunu söyledi. Bu nedenle Almanya dönüşü tatil yapmak için Antalya'ya gitmeye karar verdiğini söyleyen Orkhan M., "Uçakta yanımdaki koltukta oturan küçük kızla aramda 10 yaş fark var. Ben kendisini taciz etmedim, biraz sohbet ettim. Bana uyumak istediğini söyledi. Ben de kendisine 'Omzuma yatabilirsin' dedim. Başını omzuma yasladı. Ben de omzuna elimi attım. 5-10 dakika yattı, sonra kalkıp arka tarafa gitti. Ben sarkıntılık etmedim" diye konuştu. Orkhan M., sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. 18 gün Antalya Cezaevi'nde kalan Orkhan M., yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT ETTİ
Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5'inci duruşmasında karar çıktı. Orkhan M.'nin 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın karar duruşmasına taraf avukatları katıldı. Müşteki M.D.'nin avukatı Ceyhan Batu, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Sanık avukatı Gülşen Velizade Heydarov ise müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu. Şikayetçinin ilk ifadesinde müvekkili için 'öptü' şeklindeki beyanda bulunduğunu, daha sonra talimatla alınan ifadesinde ise 'Öpmedi, yaklaştı, ittirdim' şeklinde beyanda bulunduğuna dikkati çeken Heydarov, şikayetçinin çelişkili anlatımlarıyla müvekkilinin cezalandırılamayacağını söyledi.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, delil yetersizliğinden sanığın beratına karar verdi. 

Son Güncelleme: 13.12.2016 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.