Türel: Sözümüm arkasındayım sorunu çözeceğiz

Türel, seçimlerden önce Pınarlı’da gerçekleştirdiği toplantıda, mülkiyet sorununun çözümü ile ilgili verdiği sözünün hatırlatılması üzerine, “Sözümün arkasındayım. Sorunu çözeceğiz” dedi. Türel ayrıca, raylı sistemin Aksu’ya kadar uzanacağına da dikkat çekti.

22 Temmuz 2014 Salı 12:07
Türel: Sözümüm arkasındayım sorunu çözeceğiz
Aksu’nun ve özellikle Pınarlı’nın kanayan yaralarından biri olan mülkiyet sorununun çözümü ile ilgili nihayet sevindirici haber geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, katıldığı bir programda 30 Mart yerel seçimlerinin ardından geçen 3 ayın değerlendirmesini yaparken, Aksu’yu da es geçmedi. Kuzey Çevre Yolu ile raylı sistem hattının yeni güzergâhı ile ilgili bilgi veren Türel’e, seçimlerden önce Pınarlı’da gerçekleştirdiği toplantıda, mülkiyet sorununun çözümü ile ilgili verdiği sözünün hatırlatılması üzerine, “Sözümün arkasındayım. Sorunu çözeceğiz” yanıtını verdi.

3 aydır Aksu’da ki mülkiyet sorununun çözümü ile ilgili yoğun bir çalışma içerisinde olduklarının altını çizen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu sorun bugünün sorunu değil. Neredeyse 30 yıllık bir sorun. Ha demeyle bir çırpıda çözülmez. Önemli olan oradaki vatandaşları mağdur etmeden çözüm oluşturmak. Bizde, bu anlamda göreve geldiğimiz günden bugüne, ekip arkadaşlarımla birlikte, yoğun bir çalışma içersindeyiz. 2 ayrı çözüm önerisi oluşturduk. Vatandaşlarla bir araya geleceğiz. Çeşitli paylaşımlarda bulunacağız. En uygun çözüm noktası ne ise, o doğrultuda sorunu çözeceğiz” diye konuştu.

Havalimanı kavşağını yonca yaprak kavşak olarak yeniden düzenleyeceklerini de söyleyen Başkan Türel, Bu noktada havalimanı ve Antalya'nın 2016 yılında ev sahipliği yapacağı uluslararası botanik fuarı EXPO'nun, Aksu'da kurulacağı alana bağlantısının da önemli bir gündem olduğunu belirterek, çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi:
“Meydan'daki hafif raylı sistem hattının son durağından önce havaalanı sonra da Aksu ve EXPO alanına raylı sistem bağlanması hususunda teknik olarak Ulaştırma Bakanlığımız çalışıyor. Bu çalışmaları olumlu sonuçlandırabilirsek, yolcu sayıları bakımından olumlu bir tablo ortaya çıktığı takdirde, bu raylı sistem hattını da 2016 yılına kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Sonuçlar olumlu çıkarsa, vagonların temini konusunda biz Büyükşehir Belediyesi olarak gerekenleri yapacağız, hattın tamamlanmasını da Ulaştırma Bakanlığımız üstlenmek suretiyle bu yatırımı Antalya'ya kazandırmak istiyoruz."
 

Son Güncelleme: 22.07.2014 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.