Türel: Hem Camiler hem Cemevleri yapacağız

Alevi derneklerinin temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, “Bu memlekette hem camiler, hem de cemevleri yapacağız" dedi.

09 Ağustos 2014 Cumartesi 10:21
Türel: Hem Camiler hem Cemevleri yapacağız
Başkan Menderes Türel, Alevi dernekleri temsilcileri ve kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Sedir Restoran'da gerçekleşen yemeğe Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Merthatun, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı ve Alevi Kültür Dernekleri Kepez Şube Başkanı Abidin Özkan, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Hakverdi Çelik de katıldı.

ALEVİLİK GİZLENECEK KİMLİK OLMAKTAN ÇIKTI
Yemekte konuşan Başkan Türel, Alevi vatandaşların sorunlarının farkında olduğunu ve çözümü için çalıştıklarını ifade etti. Bu sorunların çözümü noktasında çalıştaylar yapıldığından bahseden Başkan Türel, bunlar sayesinde Alevi vatandaşların sorunlarının ülke gündemine getirildiğini ve Aleviliğin gizlenecek bir kimlik olmaktan çıktığını dile getirdi.

İBADET YERLERİNDE FAKİRİZ
Camiler ve cemevlerinin milleti ayrıştıran değil birleştiren mekanlar olduğunu kaydeden Başkan Türel, Antalya'daki cemevi ihtiyacına da değindi. Geçmiş dönemde cemevine destekte bulunduğunu hatırlatan Başkan Türel, “Aslında Antalya ibadet yerleri hususunda fevkalade fakir bir şehir. Cenazelerimizi Muratpaşa Camii'nden kaldırıyoruz, trafiği sıkışık, otopark probleminin hat safhada olduğu ve küçücük bir alanda sıkışık bir şehir camimizde bu vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Antalya'da cenazelerimizi rahatlıkla kaldırabilip, mezarlığa ulaştırabileceğimiz bir camiye ihtiyaç olduğu gibi cemevlerine de ihtiyaç var. Bu memlekette hem camiler yapacağız hem de cemevleri yapacağız. Ben bu vazifeyi en iyi şekilde idrak edeceğim. Menderes cami yapıyor, cemevi yapıyor diye beni eleştirsinler hiç umrumda değil. Çünkü ben bu görevlerimi Allah için, ahret için yapıyorum" dedi.

KİM KİMİN ADAYI BİLİYORSUNUZ
Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Türel, “Hep birlikte Türklerin ilk cumhurbaşkanı seçiminde ben de oy kullandım diyebilme şerefine sahip olabilmek için oylarımızı kullanalım. Ama tabi ki diğer adayları biliyorsunuz. Ama kimin kimlerin adayları olduğunu da çok iyi biliyorsunuz" diye konuştu.

PARTİLER PROGRAMINA ALMADI
Yemekte konuşan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı ve Alevi Kültür Dernekleri Kepez Şube Başkanı Abidin Özkan ise bugüne kadar siyasi partilerin programında Alevilerin ihtiyaçlarına, sorunlarına yer verilmediğini belirtirken, “Bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olan bizleri, siyasi partiler programlarında yok saymış, sorunlarımıza çözüm noktasında bir program eklememiştir. Bu bizi üzmüştür" dedi.

SORUNLARIMIZI ÇÖZEMEDİK
10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Alevilerin kimi destekleyeceğinin sorulduğunu belirten Abidin Özkan, “Bizler günlerce kurullarımızda bunun tartışmasını yapıyoruz. Aleviler kime kendini yakın görüyor ya da adaylar Alevileri kendilerine ne kadar yakın görüyor? Baktığımız zaman elimizi vicdanımıza koyduğumuz zaman ben şu anda kendimi çok mutlu hissedemiyorum. Mevcut iktidar da dahil olmak üzere. Çünkü bizler sorunlarımızı çözemedik. Cemevlerimiz siyasilerin hep kullandığı, ancak çözemediğimiz sorun oldu. Biz başkanımızdan bu sorunlara cevap versin istiyoruz" diye konuştu.

KİMSEYİ YÖNLENDİRMİYORUZ
Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Hakverdi Çelik de cumhurbaşkanlığı seçiminde hiç kimseye yönlendirme yapamayacaklarını aktarırken, “Alevi toplumuna 'sandığa gidin oylarınızı kullanın vatandaşlık görevinizi yapın' diyoruz. Ama Alevi toplumu zeki olduğu için istedikleri yere oylarını verecektir" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 09.08.2014 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.