Toplu ulaşıma yüzde 25 zam

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, yazılı bir açıklama yaparak şehir içi ulaşıma yüzde 25 zam yapıldığını duyurdu.

04 Mayıs 2017 Perşembe 15:41
Toplu ulaşıma yüzde 25 zam
Büyükşehir Belediye BAşkanlığı'ndan konu ile ilgili açıklama şöyle: 
"Kentimizde toplu ulaşım sisteminin halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.

Kent içinde midibüs uygulamasına son verilerek tüm ulaşım 12 metrelik, daha yeni, daha konforlu ve daha güvenli engelsiz otobüsler ile gerçekleştiriliyor. Raylı sistemimiz Fatih durağından Aksu ve EXPO’ya diğer yandan ise Havalimanına ülkemizdeki en ekonomik hizmeti aktarmasız sunmaktadır. Ayrıca ulaşım ağımızı halkımızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda gün geçtikçe geliştirmekteyiz. Bu çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.
Bununla birlikte gelişen hizmet ağımız ve araç yenileme çalışmalarımızın yanı sıra akaryakıt fiyatlarındaki artışlar ve taşımacılardan gelen yoğun talepler de dikkate alındığında toplu taşıma ücretlerinde bir tarife değişikliği kaçınılmaz hale gelmiştir. Toplu taşımada fiyat tarife değişikliği en son 2016 yılı Nisan ayında yapılmış idi. O tarihten sonra akaryakıt fiyatlarında ortalama yüzde 30 artış olmuş ve buna paralel olarak da lastik, yedek parça ve diğer araca bağlı giderler de aynı oranda artmıştır. Bu nedenle Otobüsçüler Odası ve taşımacı esnafının yoğun talepleri söz konusu olmuştur. Esnafımız bu fiyat politikası ile zarar ettiğini evine ekmek götürmekte zorlandığını dile getirmiştir.
Halkımızın menfaatleri en büyük önceliğimizdir. Bu husus dikkate alınarak titizlikle çalışılmış ve yeni tarife belirlenirken halkımızın ekonomisi ile toplu taşıma esnafının durumu arasında dengeleme yapılmıştır. Böylece artırım oranı yüzde 25’in de altında tutulmaya çalışılmıştır.
Buna göre 07.05.2017 tarihinden itibaren otobüslerimizde tam bilet ücreti 2.60.-TL, Öğrenci 1.60.-TL, İndirimli ise 2.00.-TL olacak; tramvaylarımızda tam bilet 2.00-TL, Öğrenci 1.25.-TL ve indirimli 1.60.-TL olarak uygulanacaktır. Birinci binişten sonraki ilk ve ikinci aktarmalar eskiden olduğu gibi 1.00.-TL olarak uygulamaya aynen devam edecektir. İki biniş hakkı olan kullan at biletlerimiz 6.50.-TL ve dört biniş hakkı veren kullan at biletler de 12.00.-TL den satılacaktır.
Bu nedenle esnafımız ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından işbu açıklama yapılması gereği hasıl olmuştur".

Son Güncelleme: 04.05.2017 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.