Tontu'nun ölümünde 'ihmal' iddiası

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) Başkanı Emin Altıner, tanınmış işadamlarından Erdal Tontu'nun Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki ölümüne ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

08 Ağustos 2014 Cuma 16:50
Tontu'nun ölümünde 'ihmal' iddiası
Altıner, 10-15 dakika sonra gelen bir hastabakıcının tüm iyi niyetiyle göğüs masajı yapmaya çalışırken, şok cihazının çalışmadığı, çalışınca da gerekli jel bulunamadığını öne sürdü.

Antalya'da Catamaran Resort Hotel'in sahibi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclis üyesi, KONYSİAD kurucu başkan yardımcısı ve Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) başkan yardımcılığı gibi iş ve turizm dünyasında aktif görevleri de bulunan 70 yaşındaki Erdal Tontu, 2 Ağustos Cumartesi günü öğle saatlerinde Antalya'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada stent takılan ve normale dönen Tontu, ikinci kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

İLK İDDİALAR İLHAMİ KAPLAN'DAN
Kalp krizi haberini aldıktan sonra hastaneye giden ve tüm yaşananlara şahit olan KONYSİAD'ın kurucu başkanı İlhami Kaplan, twitter hesabında, stent takılan Erdal Tontu yoğun bakımda yatarken yanında olduğunu, o anda kalbinin sıkışmaya başladığını, kalp yoğun bakımda hemşireye bağırarak 10 dakikada ulaşabildiklerini, doktorun ise 15 dakika sonra gelebildiğini, ilgililer ve ihmali olanlara yüce adaletin önünde hesap sorulacağını yazdı.

HASTANEYE KOŞTULAR
Tontu'nun kalp krizi geçirdiği haberini İlhami Kaplan'dan alan ve beraberindeki işadamlarıyla hemen hastaneye gittiklerini anlatan KONYSİAD Başkanı Emin Altıner de ihmal iddiasını yineledi. Tontu'nun geçirdiği ikinci kalp krizi sonrası yoğun bakıma alındığı an hastaneye ulaştıklarını belirten Altıner, yaklaşık 45 dakika sonra acı haberin verildiğini söyledi.

ŞOK CİHAZI ÇALIŞMADI İDDİASI
Tarifsiz bir acı yaşadıklarını kaydeden Altıner, Tontu'nun ölümüne ilişkin ihmal iddialarını şöyle anlattı:

“Nasıl olurdu da stent takılırken bile iki defa kalbi duran bir hasta, sanki iyileşmiş gibi odaya çıkartılmıştı? Nasıl olurdu da bu durumda odaya çıkarılan hasta, odada kalp krizi geçirince iki arkadaşım 10-15 dakika hastaneyi ayağa kaldırmalarına rağmen bir doktor, bir hemşire bir hastabakıcı bulamazlardı? Nasıl olurdu da 10-15 dakika sonra gelen bir hastabakıcı tüm iyi niyeti ile göğüs masajı yapmaya çalışırken, şok cihazı çalışmaz, çalışınca da gerekli jel bulunamazdı? İşte bu nasıl olurların arasında bugün, o güzel insan, güzel dost, ağabeyimiz, can yoldaşımız, arkadaşımız sevgili Erdal Tontu artık yok. Tedavi sürecinde sorgulanması veya sorulması gereken çok şey var."

İZZET BAYAR: ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR
ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar ise çok saygın bir kişiliğe sahip, yardımseverliğiyle de gönüllere taht kuran Erdal Tontu'nun ölümüne ilişkin AÜ Hastanesi'nde yaşandığı belirtilen ihmallerin çok ciddi olduğunu söyledi. Vefat haberinin şok etkisi yarattığı ve hala inanamadığını dile getiren Bayar, “Bu kadar iyi bir insan nasıl olur da böyle bir ihmal zinciri nedeniyle vefat etti, çok şaşkınım. İddialar çok ciddi ve araştırılması gerekiyor. Biz de ATSO Meclisi olarak bu konunun takipçisi olacağız" dedi. 

Son Güncelleme: 08.08.2014 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.