Sri Lanka Büyükelçisi Amza, ATSO Başkanı Çetin'i ziyaret etti

EXPO 2016 Antalya organizasyonunun açılış töreni için Antalya'ya gelen Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

22 Nisan 2016 Cuma 16:03
Sri Lanka Büyükelçisi Amza, ATSO Başkanı Çetin'i ziyaret etti
ATSO Başkanı Davut Çetin, konuk büyükelçiye ATSO'nun faaliyetleri ve Antalya ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

Sri Lanka'nın AXPO 2016'ya katılmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Davut Çetin, "Bugün, Antalya ve Türkiye için çok önemli bir gün. Dünyanın en önemli organizasyonlarından birine evs ahipliği yapıyoruz. Ülke olarak EXPO'da bahçe açmanıza etkinliğe renk katacaktır" dedi.

Oda olarak EXPO 2016 alanında 'ATSO Bahçesi' oluşturduklarını anlatan Başkan Davut Çetin, "ATSO Bahçesi'nde yurtdışından gelen işadamlarını Antalyalı iş insanlarıyla buluşturacağız. EXPO alanında ülkelerin ticaretlerini ve ikili ilişkilerini geliştirebilecekleri bir bahçe yarattık. EXPO 2016'nın sıkıntılı bir süreçten geçen Antalya ekonomisine canlılık getirmesini ümit ediyoruz. EXPO 2016'ya katılan 50 civarında ülkeden gelen işadamlarının Antalya ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyorum. ATSO olarak Sri Lanka'dan gelecek işadamlarına da her türlü katkıyı vermeye hazırız" diye konuştu.

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza ise Başkan Davut Çetin'i, EXPO 2016 alanında 7 Mayıs'ta düzenlenecek Sri Lanka Milli Günü'ne davet etti. Büyükelçi Amza, Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Sri Lanka'ya haftanın beş günü sefer düzenlediğini hatırlatırken, Başkan Davut Çetin, "THY o seferlerin bir kısmını Antalya'dan gerçekleştirirse, ilişkilerimiz daha hızlı gelişir" ifadesini kullandı.

Büyükelçi ve Başkan Davut Çetin, her iki ülkedeki odaların katılımıyla ticaret forumu düzenlenmesinin faydalı olacağı konusunda görüş birliğine vardı. Başkan Çetin, Büyükelçi Amza'ya ziyaretin anısına ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılmış tablo ve içinde Antalya kitap seti olan çanta takdim etti.

Son Güncelleme: 22.04.2016 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.