Sivas, kangalıyla, tescilli köftesiyle YÖREX'te

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde bu yıl 26-30 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 7. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, el emeği göz nuru ürünlere ev sahipliği yaparken, Anadolu'nun lezzetlerini de buluşturuyor. Sivas'ın meşhur tescilli köftesi YÖREX'te ziyaretçilere ikram edilecek.

06 Ekim 2016 Perşembe 13:50
Sivas, kangalıyla, tescilli köftesiyle YÖREX'te
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, kentin lezzetlerini YÖREX'te tanıtacaklarını kaydetti. 'Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla 7 yıldır düzenlenen Antalya YÖREX Fuarı'na Sivas'ın da katıldıklarını belirten Başkan Yıldırım, "Sivas'ın markalarını YÖREX'e taşıyoruz" dedi.

YÖREX'te doktor balıklarıyla ünlü Kangal Balıklı Kaplıcası, Kangal köpeği ve el sanatlarını tanıtacaklarını anlatan Osman Yıldırım, "Boynuz saplı çelik bıçağımız, gümüşlük eşyalarımız, balımız, organik tuzumuz, kuşburnu marmelatımız, sucuk ve pastırmamız da YÖREX'te görücüye çıkacak. Ayrıca, odamız tarafından tescil ettirilen Sivas köftesi de ziyaretçilere ikram edilecek. Sivas'ımızı tüm Türkiye'ye tanıtmaktan büyük mutluluk duyacağız" diye konuştu.

EKONOMİYİ CANLANDIRAN FUAR
ATB Başkanı Ali Çandır da YÖREX'in kıyıda köşede kalmış yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasında etkin rol oynadığını belirterek, 6 yıllık emeğin meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Sivas'ın yöresel ürünleriyle YÖREX'e güç kattığını söyleyen Çandır, coğrafi işaretli ürünlerin YÖREX'te ziyaretçilerle buluşturulmasının önemine dikkat çekti. YÖREX'in yöresel ürünlerin varlığını koruyup geliştiren, yöresel ürün üreticilerinin ekonomik gelişimine katkı sağlayan, yerel kalkınma, yerinde istihdamı hedefleyen bir organizasyon olduğunu vurgulayan Başkan Ali Çandır, YÖREX'e başından beri destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanları, kalkınma ajansları ile yerel yönetimlere teşekkür etti. 

Son Güncelleme: 06.10.2016 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.