Site sakinlerinin gecekondu isyanı

ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'nde lüks bir sitede oturanlar, sitelerinin hemen karşısında yer alan gecekonduda yaşayanların çevreye duyarsızlıklarına tepki gösterdi.

09 Aralık 2016 Cuma 14:58
Site sakinlerinin gecekondu isyanı
Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi 1413/1 Sokak sınırları içerisinde bulunan site sakinlerinin başı gecekondu sakinleriyle dertte. 8 bloktan oluşan sitede yaşayanlar, sitelerinin hemen karşısında ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait 15 dönümlük arazi üzerine kurulu gecekondu sakinlerinin uygunsuz hal ve hareketleri nedeniyle zor günler yaşadıklarını ifade etti. Ev satın aldıkları site karşısında hiçbir hak sahibi olmadan yerleşen gecekondu sakinlerinin çevreye duyarsızlıkları nedeniyle rahatsız olduklarını belirten bir site sakini, gecekonduda yaşayanlardan bazılarının geri dönüşüm işi yapması nedeniyle mahallenin katı atık deposu haline geldiğini söyledi.



Dairelerinin camından baktıklarında park olması gereken yerde gecekonduları ve Uncalı Mezarlığı'nı gördüklerini belirten başka bir site sakini ise “Yetkililerle görüştük ancak burası için çözüm bulamadılar. Gecekonduda oturanlar da bizim insanımız ama çevreye gelişigüzel atılan çöpler, eski eşyalar ve ulu orta yere astıkları çamaşırlar nedeniyle zor durumda kalıyoruz. Geceleri burada lastik benzeri şeyler yakılıyor ve evimizde pencere açamıyoruz. Geçen günlerde buraya uyuşturucu tacirliği yapan biri için baskın düzenlendi ve şahıs gözaltına alındı" dedi.

Son Güncelleme: 09.12.2016 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.