Şehitler için fidan diktiler

DÖŞEMEALTI Belediyesi bünyesinde kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) üyeleri tarafından şehitler anısına 'hatıra ormanı' oluşturuldu.

18 Nisan 2016 Pazartesi 13:23
Şehitler için fidan diktiler
DÖGEM üyeleri, Antalyalı ya da Antalya'da yaşayan şehit polis ve askerlerin adını yaşatmak için 'Her Can Bir Fidan' sloganıyla fidan dikti. 59'un polis olmak üzere toplam 255 şehit için 5 dönüm alanda oluşturulan Şehitlik Korusu'na ilk fidanı Kaymakam Mehmet Baygül ev Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve ilçe dikti. Antalya Barosu Genç Avukatlar Meclisi, Akdeniz Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen fidan dikimine belediye meclis üyeleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



DÖGEM Proje Koordinatörü Caner Erdoğan, Döşemealtı Belediyesi'nin katkılarıyla özel bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Erdoğan "Şehit verdiğimiz her bir canımız Döşemealtı'nda bir fidan olarak gönüllerimizde filizlenecektir. Onlar bizim birliğimizin ve kardeşliğimizin sembolleri olacaklardır. Projenin sonraki aşamasında proje alanına tüm asker, polis ve sivil şehitlerimizin görselleri de eklenecektir" dedi.

Şehitlerimizi unutmayacağız…

Belediye Başkanı Turgay Genç ise terörü lanetleyerek, "Antalyalı ya da ailesi halen Antalya'da ikamet eden 196 asker ve 59 polis vatan uğruna şehit oldu. Ailelerine sabır diliyorum. Onlar bizler için vatan için kanlarının son damlasına kadar mücadele etmişlerdir. Biz de diktiğimiz fidanlarla hiçbirini unutmayacağız" dedi.

Kaymakam Mehmet Baygül, "Hain gözler, eller ne yaparsa yapsın her zerresi şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda hiçbir melun düşüncenin filizlenmesine izin vermeyeceğiz. Bunun en önemli göstergesi şehitlerimiz adına hazırladığınız projelerdir" diye konuştu. Konuşmalarının ardından Kaymakam Baygül, şehit Mehmet Erkuş, Başkan Genç de şehit polis memuru Hıdır Gençaslan adına zeytin fidanı dikti.

Şehitlerin isimlerinin asıl olduğu fidanlar katılımcılar can suyu verdi. Fidanlara ay ve yıldızlı balonlar takıldı.

Son Güncelleme: 18.04.2016 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.