Şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyası

ANTALYA Valisi Muammer Türker, şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve beratlarını takdim etti.

17 Mart 2015 Salı 11:54
Şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyası
Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'ndaki törene, Vali Türker, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vali yardımcıları, protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları katıldı. Törende konuşan Vali Türker, İbni Haldun'un 'Coğrafya kaderdir' sözünü hatırlatarak, Türkiye'nin özellikli bir coğrafyada bulunduğunu, ancak burada yaşamanın riskleri ve külfetlerini de beraberinde yaşadıklarını kaydetti. Bu coğrafyada 100 yıldır çok şehit verildiğini ve gazilerimiz olduğunu anlatan Vali Türker, "Bütün bunlar maalesef zorlukları ile birlikte bu milletin gururunu da artırdı. Bizim inanç sistemimizde hem şehitlik hem gazilik önemli makamlardır. Şehitliğe özelikle insanoğlunun erişebileceği en yüce makamlardan bakan bir inanç sistemine sahibiz" dedi.

Devletin imkânları ölçüsünde şehit yakınlarına ve gazilere ciddi avantajlar sağlanmaya çalışıldığını ifade eden Vali Türker, "İş imkânı çok önemli bir imkândır. O insanların başkalarına muhtaç olmadan hayatlarını teminine yöneliktir. Ama onun dışında ulaşım, özel imkânlarda burslu okuma gibi birtakım imkânlar sağlanıyor. Özel sektör de şehit yakınlarına ve gazilere kapılarını açıyor. Bazı taksilerde bile 'Şehit yakınlarına ücretsizdir' yazısını görürüz. Gazilerimiz ve şehit yakınları bu milletin bizlere milli bir emanetidir. Biz onlara gözümüz gibi bakmalıyız. Birçok devlette benzer uygulamalar var. Bizde şehit ve gazilere verilen değer en üst seviyededir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Muammer Türker, şehit polis memuru Ramazan Koçak'ın oğlu Yusuf Koçak ile gaziler Piyade Uzman Çavuş Hikmet Yalçın, Piyade Uzman Çavuş Levent Gürsoy, Baş Polis Memuru Tahsin İşçi, Polis Memuru Ahmet Asil, Polis Memuru Ahmet Üstün, Polis Memuru Bayram Alagöz, Polis Memuru Vedat Gökalp, Polis Memuru Abdürrahim Çakıcı, Polis Memuru Emrah Hasbek'e Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı takdim etti.

Son Güncelleme: 18.03.2015 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.