Şehit polisler, törenle anıldı

ANTALYA'da, Emniyet Teşkilatının 171. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları kapsamında, 19 Temmuz 2006 tarihinde helikopter kazası sonucu şehit olan 5 polis adına yapılan anıt önünde ve şehitlikte tören düzenlendi.

07 Nisan 2016 Perşembe 14:12
Şehit polisler, törenle anıldı


Muratpaşa İlçesi, Gençlik Mahallesi'ndeki Helikopter Şehitleri Anıtı'nda düzenlenen törene İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, polis müdür ve amirleri ile çok sayıda polis memuru katıldı. Saygı duruşu ve duaların okunmasının ardından anıta karanfil bırakıldı.

İkinci tören, Uncalı Kent Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde yapıldı. Buradaki törene, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Bakşanı Ümit Uysal, Başsavcı Rıza Can, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, emekli il emniyet müdürleri, müdür yardımcıları, şehit polislerin yakınları ve polis memurları katıldı. Şehitler için açılan Şehitlik Defteri'ni imzalayan Cemil Tonbul, deftere şunları yazdı:

"Emniyet teşkilatımız toplumda huzuru ve düzeni sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini tesis etme gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bu onurlu görevleri şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, büyük özveri ve insan sevgisi ile yerine getirirken, canlarını seve seve feda etmekten kaçınmayarak şehitlik mertebesine yükselen kahraman mensuplarımızı, teşkilatımızın 170'inci kuruluş münasebeti nedeniyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Onların aziz hatıraları ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun."

Duaların ardından şehit polislerin mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.


 

Son Güncelleme: 07.04.2016 14:18
Anahtar Kelimeler:
şehit Polisler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.