Protestocular bayramda da yürüyoır

Antalya'dan geçen 18 Temmuz'da İstanbul Gezi Parkı'na 'Adalet Yürüyüşü' başlatan gençler, 6 ilde 665 kilometreyi aşkın yolu geride bıraktı.

08 Ağustos 2013 Perşembe 11:00
Protestocular bayramda da yürüyoır
Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz, Ankara'da Ethem Sarısülük için karanfil bırakan gençlerin yürüyüşü Ramazan Bayramı'nda da sürüyor.

18 Temmuz Perşembe günü, Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndan Taksim Gezi Parkı'na kadar sürecek yürüyüş başlatan grup, 21'inci günde 665 kilometreyi tamamladı. Antalya'dan yola çıkan Kadir Canbek, Ulaş Çakar ve Canberk Apiş, sırasıyla Burdur, Isparta, Afyonkarahisar ve Eskişehir'i geçerek Ankara'ya ulaştı. Yürüyüşçü gençler Eskişehir'de Gezi olaylarında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü Yunus Emre Caddesi üzerindeki ara sokağa, Ankara'da ise Güven Park'ta Ethem Sarısülük'ün vurulduğu alana karanfil bıraktı.

Eskişehir'e kadar 3 kişi yürüyen gruba, bu kentte Umut Can Işık, Simge Ece Çağlar ve Gujan Ceyhan katıldı. Kızılhamam'a ulaşan ve Bolu'ya doğru yürümeye devam eden gençler, bayram boyunca da yola devam edecek.

Bayram boyunca Ankara'nın Çamlıdere İlçesi, Bolu ve Düzce il sınırları içerisinde olacak yürüyüşçülerden Kadir Canbek, yürüyüş sırasında her ilde Emniyet güçlerinin Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusu yaptığını kaydetti.

'ONUN BELGESİ YOK MU?'
Kazan İlçesi'ne 10 kilometre kala polislerin kendilerini durdurduğunu ve GBT sorgulaması yaparak yürüyüş izni belgesi sorduğunu kaydeden Kadir Canbek, polisin bu sorusuna, “Bu bizim anayasal hakkımız" diye yanıt verdiklerini söyledi. Bu kez "Tamam onun belgesi yok mu?" diye sorulması üzerine Canbek, "Anayasa kitapçığı... Biz sizin için koordinasyondan Anayasa kitapçığı isteyebiliriz" diye yanıt verdiklerini anlattı. Canbek, GBT'leri temiz çıkmasına rağmen 25 dakikaya yakın bilinçli bekletildiklerini ileri sürdü.

'OTOMOBİLLE BIRAKMA' TEKLİFİ
Burdur'un Bucak İlçesi'nde polisin sorumluluk alanı bitimine kadar kendilerini otomobille bırakma teklifinde bulunduğunu iddia eden gençler, "Yürümüş gibi yapar devam edersiniz, yürüdük dersiniz, otomobille bırakalım" teklifinin Ankara- Kazan'da da tekrarlandığını söyledi. Polisin burada da "Araçla bırakalım aramızda sır kalır" diyerek kendilerini sorumluluk alanlarından bir an önce çıkarmak istediğini ileri süren Canbek, "Biz de kendilerine 'Niyetli misiniz?' diye sorduk. Evet cevapları üzerine de 'Siz de su için görmemiş gibi yaparız' dedikten sonra yolumuza devam ettik" diye konuştu.

'ELEBAŞINIZ KİM?'
Yürüyüş boyunca polisin en çok "Elebaşınız, lideriniz kim?" sorusuyla karşılaştıklarını da belirten Kadir Canbek, "Bu tür sorularla bizi örgütsel faaliyete sokmaya çalışıyorlar. Ancak biz örgütsel bir faaliyet içerisinde değiliz. Bir liderimiz, elebaşımız yok bu konuda. Bu bir halk yürüyüşüdür. İlla bir önder istiyorlarsa, bizim önderimiz halktır" dedi.

YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHI
18 Temmuz Perşembe akşamı, saat 24.00'te Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan Adalet Yürüyüşü, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli'nin ardından İstanbul Gezi Parkı'nda tamamlanacak. Grup, 1 ay boyunca yürümüş olacak. 

Son Güncelleme: 08.08.2013 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.