'Portakal Atölyesi' söyleşileri başladı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde fikir kulübü mantığıyla oluşturulan 'Portakal Atölyesi', Antalya'da yaşayan kültür-sanat-spor ve bilim insanlarının konuk olacağı söyleşiler dizisine başladı.

06 Aralık 2016 Salı 17:19
'Portakal Atölyesi' söyleşileri başladı
'Portakal Atölyesi Söyleşileri' adı verilen etkinliğin ilk konuğu Antalyalı kent tarihçisi Hüseyin Çimrin oldu. Antalya'nın ilk profesyonel turist rehberi olan Hüseyin Çimrin, Antalya'nın turizmle tanışmasını kendine has üslubuyla anlattı. Çocukluğunun geçtiği Kaleiçi'nin sokaklarını, Antalya'da 1950'li yıllarda ticaretin kalbinin anlattığı Kalekapısı'nı anılarıyla süsleyerek anlatan Çimrin, söyleşi boyunca katılımcıları, Antalya'nın geçmişinde nostaljik bir yolculuğa çıkardı.



Antalya'nın 1960'lı yıllarda birkaç küçük oteli bulunan, haftada tek bir uçağın geldiği küçük bir kasabadan dünyanın en gözde turizm destinasyona dönüşmesinin hikayesini çarpıcı örneklerle anlatan Hüseyin Çimrin, Antalya'nın çok değiştiğini ama yıllar geçse de Antalyalıların hala çok misafirperver olma özelliğini koruduğunu vurguladı.


Söyleşinin sonunda ATSO Genel Sekreteri Vildan Demer, günün anısına Hüseyin Çimrin'e ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı tablo hediye etti. ATSO Başkanı Davut Çetin de 'Portakal Atölyesi Söyleşileri'nin ilkinin ATSO çalışanları ile gerçekleştirildiğini belirterek, söyleşileri, ATSO meclisi ve üyelerin katılımıyla düzenlemeyi arzu ettiklerini söyledi. Başkan Davut Çetin, “Odamız bünyesindeki Portakal Atölyesi kentlilik bilincini geliştirmek üzere çeşitli çalışmalar yürütüyor. Büyük ilgi gören Antalya Dersleri devam ediyor. Bir yenilik olarak Portakal Atölyesi Söyleşileri dizisi başlattık. Hedefimiz Antalya'da yaşayan, ortak paydası Antalya olan birbirinden değerli kültür-sanat-spor ve bilim insanlarını kent sakinleri ile buluşturmak" dedi.

Son Güncelleme: 06.12.2016 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.